PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Željezničar: Analiza golova u prvoj polusezoni

Pročitajte na koji način su igrači Željezničara postizali i primali golove u prvoj polusezoni.

Foto: Armin Herić, www.fkz.ba

Fudbalski klub Željezničar je prvi dio sezone okončao na drugom mjestu na tabeli, a u prvih 19 kola na svom kontu imaju 34 postignuta i 18 primljenih golova. Plavi sa Grbavice su sa ovakvim učinkom treći napad i treća odbrana lige.

Postignuti golovi

Igrači FK Željezničar su od 34 postignuta gola njih 18 postigli desnom nogom, 12 lijevom nogom, 3 gola glavom te jedan gol stomakom (Luka Juričić protiv Slobode, nakon šuta Semira Štilića). Željezničar je postigao 30 golova iz šesnaesterca, te 4 gola šutevima izvan šesnaesterca. Od 30 golova postignutih iz šesnaesterca, 8 ih je postignuto iz peterca, dok su 2 postignuta iz jedanaesteraca. 

Kada su u pitanju golovi iz standard situacija, odnosno iz prekida, igrači Željezničara postigli su ih ukupno sedam. Četiri gola postignuta su nakon akcije poslije izvedenog kornera, dva gola su postignuta direktno nakon dodavanja ili ubacivanja iz kornera, dok je jedan gol postignut nakon centaršuta iz slobodnog udarca.

Plavi su najviše golova postigli nakon dodavanja iz sredine terena, ukupno deset, osam su postigli dodavanjima ili akcijama sa desne strane, dok su četiri postigli nakon akcija ili dodavanja sa lijeve strane. Ekipa Željezničara je postigla osam golova nakon što se lopta odbila od protivničkog igrača ili golmana. Od tih osam golova, tri puta je lopta odbijena nakon šuta prema golu, po dva puta nakon dodavanja sa lijeve i desne strane, te jednom nakon dodavanja iz sredine. Jedan gol su igrači Željezničara postigli nakon upućenog šuta prema golu koji je Juričić skrenuo u mrežu.

Primljeni golovi

Kao što smo ranije spomenuli, ekipa Željezničara je primila 18 golova i imaju treću najbolju odbranu lige. Plavi su primili 9 golova nakon šuteva upućenih desnom nogom, šest nakon šuteva upućenih lijevom nogom, te tri glavom.

Od 18 primljenih golova, 15 su golmani Željezničara primili šutevima iz šesnaesterca, a 3 šutevima izvan šesnaesterca. Od 15 golova primljenih iz šesnaesterca, pet su golmani Željezničara primili iz peterca a jedan iz jedanaesterca.

Željezničar je primio četiri gola iz standard situacija, odnosno tri gola nakon slobodnih udaraca, te jedan gol direktno nakon dodavanja iz kornera.

Igrači Željezničara su primili sličan broj golova sa svake strane terena. Pet primljenih golova rezultat je dodavanja ili akcije po desnoj strani, dok su po četiri gola primljena nakon dodavanja ili akcije sa lijeve strane i iz sredine terena. I preostala četiri primljena gola su slično “raspoređena”. Tri gola primljena su nakon odbijene lopte od strane golmana ili igrača, pa je tako jednom lopta odbijena nakon šuta prema golu, te po jednom nakon ubacivanja sa lijeve i sa desne strane, dok je jedan gol primljen nakon upućenog šuta prema golu Željezničara, koji je u mrežu skrenuo protivnički igrač.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P