PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

HŠK Zrinjski: Analiza golova u prvoj polusezoni

Mostarci su jedno od razočarenja prvog dijela sezone, obzirom na reputaciju i očekivanja.

Mostarski Zrinjski je jedno od razočarenja prvog dijela sezone. Obzirom na reputaciju kakva ih prati, te na uvijek kvalitetan igrački kadar i visoke ambicije, šesto mjesto ne može zadovoljiti nikoga u klubu.

Postignuti golovi

Igrači Zrinjskog su u prvom dijelu sezone postigli 25 golova, što je u prosjeku 1.31 po utakmici. Od tog broja postignutih golova Plemići su jedanaest golova postigli desnom nogom, devet lijevom nogom, četiri glavom, te jedan ramenom

Zrinjski je postigao čak 24 gola šutevima iz šesnaesterca, a samo jedan izvan šesnaest metara. Od 24 gola postignuta iz šesnaesterca, 7 je postignuto iz peterca a 3 iz kaznenog udarca.

Kada je u pitanju strana terena, Zrinjski je ukupno gledano najaktivniji bio po lijevoj strani. Nakon akcija ili dodavanja sa lijeve strane Zrinjski je postigao 7 golova, dok su još dva gola postigli nakon što se lopta odbila od igrača poslije dodavanja sa lijeve strane. Mostarci su nakon akcija ili dodavanja sa desne strane postigli 5 golova, dok su još dva postigli nakon što se lopta odbila od igrača ili golmana poslije dodavanja sa desne strane. Nakon dodavanja ili akcija kroz sredinu terena Zrinjski je postigao 6 golova.

I na kraju, ne računajući kaznene udarce, igrači Zrinjskog su nakon prekida postigli četiri gola, dva nakon ubacivanja iz ugla i dva nakon ubacivanja iz slobodnog udarca.

Primljeni golovi

Baš kao i u ranijim sezonama, odbrana Zrinjskog je i ove sezone funkcionisala poprilično dobro, te su sa 17 primljenih golova druga defanziva lige.

Mostarci su primili sedam golova šutevima upućenim desnom nogom, pet šutevima lijevom nogom i tri glavom, dok su dva puta zatresli vlastitu mrežu. Treba napomenuti da je NFSBiH autogol Jakovljevića pripisao napadaču Širokog Brijega Stipi Juriću, ali je evidentno da je defanzivac Zrinjskog savladao svog Brkića.

Plemići su primili 16 golova šutevima upućenim iz šesnaesterca, te samo jedan izvan 16 metara. Od 16 golova primljenih unutar šesnaesterca, jedan su primili iz peterca i četiri iz kaznenog udarca. Jedan gol koji su primili izvan šesnaest metara primili su direktno iz slobodnog udarca.

Mostarci su primili pet golova poslije dodavanja ili akcija sa desne strane, četiri nakon dodavanja ili akcija sa desne strane, te jedan nakon dodavanja iz sredine terena. Jedan gol su primili nakon što se lopta odbila od igrača poslije dodavanja sa lijeve strane, a jedan nakon upućenog šuta poslije kornera sa desne strane. Kada govorimo o preostalim golovima, četiri su primili iz kaznenih udaraca i jedan iz slobodnog udarca.

I na kraju prekidi i standard situacije, iz kojih je Zrinjski primio tri gola, dva nakon kornera i jedan nakon slobodnog udarca.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P