PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

CAS odbio žalbu Željezničara, oglasio se i N/FSBiH

U NS/FS BiH danas je stigao pismeni otpravak presude Arbitražnog tribunala za sport u Lozani po tužbi FK „Željezničar“ Sarajevo na odluku Drugostepene komisije za licenciranje NS/FS BiH i neizdavanje licence ovom klubu za UEFA takmičenje u sezoni 2019/2020.
fk-zeljeznicar

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio je žalbu FK Željezničar i tako potvrdio odluku Drugostepene komisije za licenciranje NFSBiH.

FK Željezničar u julu tekuće godine u skladu s procedurama uputio je žalbu prema Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog Odluka tijela Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine povodom neizdavanja licence za nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e u sezoni 2019/2020.

Nakon toga uslijedila je skoro svakodnevna komunikacija sa CAS-om, dostavljanje dodatnih izjava i dokumentacije, te je Klub uložio maksimalne napore i uz mišljenja kompetentnih eksperata očekivao pozitivan ishod.

– Nažalost, vrijeme ne možemo vratiti, ali možemo se fokusirati da idemo jači te da izlazak na evropsku scenu osiguramo na zelenom terenu. Odluka CAS-a je na našu žalost konačna, ali neće imati uticaja da nastavimo započete projekte i ne zadržimo najveće ambicije, kazao je Admir Džubur, predsjednik FK Željezničar za službenu stranicu.

Nedugo nakon Željezničara oglasili su se i iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, saopštenjem na zvaničnoj stranici Saveza.

“U proteklom periodu javnost je bila upoznata o ovom slučaju, te je obaveza Administracije NS/FS BiH da nakon zaprimljene presude, obavijesti javnost o konačnoj odluci Arbitražnog tribunala za sport.

Ovom odlukom Arbitražni tribunal za sport iz Lozane odbija tužbu protiv NS/FS BiH koju je FK „Željezničar“ Sarajevo uložio dana 18.06.2019. godine na odluku Drugostepene komisije za licenciranje kubova NS/FS BiH od dana 27.05.2019. godine, te istu potvrđuje u cijelosti. FK „Željezničar“ iz Sarajeva je nakon odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH o neizdavanju licence ovom klubu za učešće u UEFA takmičenju u sezoni 2019/2020. uložio žalbu na njihovu odluku, a Drugostepena komisija za licenciranje klubova NS/FS BiH je u cijelosti potvrdila odluku provostepenog organa za licenciranje klubova u ovom predmetu. Žalba FK „Željezničar“ Sarajevo je odbijena, a klubu nije izdata licenca za UEFA takmičenje u sezoni 2019/2020.

Na osnovu odluke Arbitražnog tribunala za sport FK „Željezničar“ Sarajevo je dužan platiti troškove arbitražnog postupka, uključujući troškove obeštećenja NS/FS BiH i ostale troškove nastale tokom samog postupka u Lozani.

Ovom odlukom CAS je potvrdio ispravnost rada Administracije za licenciranje klubova NS/FS BiH, te poštovanje svih relevantnih propisa i pravilnika NS/FS BiH.”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P