PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Sarajevo korak do statusa nosioca u Ligi prvaka

Dobre vijesti za FK Sarajevo stižu iz Armenije, a praktično sve bi moglo biti riješeno oko 19:45, kada bi se trebao završiti derbi u Albaniji.

Foto: FFA.am

FK Sarajevo samo jedan korak dijeli od statusa nosioca u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Bordo tim trenutno ima status nosioca, ali im je potrebno da u Armeniji prvak ne bude ekipa Alashkerta, odnosno da u Albaniji prvak ne bude Kukesi.

Prije nekoliko trenutaka u Armeniji je završen derbi meč dvije prvoplasirane ekipe, Noaha i Shiraka, u kojem je domaći Noah slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:0 i preuzeo je prvu poziciju sa 48 bodova, dok je Shirak ostao drugoplasirani sa 46 bodova. Ono što je najvažnije za FK Sarajevo je da ekipa Alashkerta ima još dvije utakmice do kraja prvenstva i 41 osvojeni bod, što znači da ni teoretski ne mogu biti prvaci.

U ovim trenucima je počeo i derbi meč prvenstva Albanije između vodeće Tirane i drugoplasiranog Kukesija. Tirana trenutno ima 9 bodova više od Kukesija, a do kraja prvenstva je ostalo pet kola, uključujući i utakmicu koja se trenutno igra.

Ukoliko bi Tirana slavila pobjedu otišla bi četiri kola prije kraja prvenstva na 12 bodova prednosti i do kraja bi im bio potreban jedan bod da potvrde titulu.Obzirom na dosadašnje međusobne duele, ukoliko bi Tirana slavila rezultatom 3:0 večeras bi postala prvak Albanije, pa bi tako Sarajevo prestalo da strepi za svoj status.

Utakmica u Albaniji će se završiti otprilike u 19:45, pa bi već tada sve moglo biti jasno.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P