PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Hari Vukas: Nadu, želju i volju nam niko ne može uzeti!

Trener Zrinjskog Hari Vukas je na press konferenciji najavio revanš meč Europa lige protiv Malmoa.
Hari Vukas

Trener Zrinjskog Hari Vukas je na press konferenciji najavio revanš meč protiv Malmoa. Prvo se osvrnuo na meč odigran prije sedam dana u Švedskoj.

“Rezultat prve utakmice je jako pozitivan za Malmo, što je za nas otežavajuća okolnost. Prva utakmica je za Malmo bila najbolja utakmica u posljednjem periodu. Oni su odgodili utakmicu u prvenstvu da bi se posvetili nama i postigli su sve što su priželjkivali. Sa druge strane mi smo imali suprotno, nismo bili dobri, pogotovo u segmentu igre prema naprijed. Da smo bili pravi, onakvi kakvi znamo i možemo biti, sigurno bi im stvorili više problema nego Utrechtu. Ostaje žal što nismo postigli pogodak koji bi nam puno značio. Govedarica je imao šansu na 0:0, imao je i Mandić pred kraj utakmice ali to ne možemo vratiti, možemo samo gledati naprijed”, rekao je na početku Vukas.

Poslije toga je govorio o pripremama za revanš.

“Čeka nas jedna teška i neizvjesna utakmica, nogomet može svašta donijeti i mala je granica između odlaska prema gore i pada na dno. Nadu nam niko ne može oduzeti, ona mora biti potkrijepljena kvalitetnim argumentima i mi se nadamo da je to naša priprema za ovu utakmicu. Nismo igrali prvenstvenu utakmicu, relativno smo se odmorili, imali smo mirnu pripremu i napravili smo neke ideje za Malmo, tako da možemo reći da smo spremni za utakmicu. Nećemo obećavati prolaz, koji svakako svi priželjkujemo, ali ćemo napraviti sve da se tokom utakmice dovedemo u situaciju da budemo blizu.”

Osvrnuo se i na mogući plan igre Malmoa, kao i na svoju ekipu.

“Svjesni smo da moramo biti hrabriji i odlučniji i mi ćemo to i biti, te ćemo u određenim segmentima igre čak preuzeti i rizik. Pretpostavljam da Malmo neće toliko jurcati naprijed i vjerovatno će željeti postići gol koji bi, po njima, sve riješio. Sigurno je da se neće uvući nazad i igrati u svojih 16 metara, ali će vjerovatno stati u čvrsti srednji blok u svojoj poznatoj formaciji 5-3-2, gdje će kroz individualnu kvalitetu tražiti rješenja nakon oduzetih lopti”, rekao je trener Zrinjskog.

Vukas je na kraju zaključio: “Ništa još nije gotovo dok se utakmica ne odigra, nadu, želju i volju nam niko ne može uzeti!”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P