PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

I učesnici Konferencijske lige saznali svoje protivnike

Sarajevo, Velež i Široki Brijeg saznali protivnike u prvom kolu.

Foto: Football365.com

U 13:30 je održano izvlačenje parova prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, novo UEFA-ino takmičenje. U bubnju su se našla 3 predstavnika BiH, FK Sarajevo, FK Velež i NK Široki Brijeg.

FK Sarajevo je bio u grupi 4 i za rivala je moglo imati jednu od ekipa: Noah (Armenija), Milsami (Moldavija), Podgorica (Crna Gora) i Dila Gori (Gruzija).

NK Široki Brijeg je bio u grupi 6 i potencijalni rivali su mu bili: Sileks (Makedonija), Gagra (Gruzija), Ararat (Armenija) i Vllaznia (Albanija).

FK Velež  je imao status nenosioca i potencijalni protivnici su bili La Fiorita (San Marino), Domžale (Slovenija), Santa Coloma (Andora) i Coleraine (Sjeverna Irska).

FK Sarajevo će se sastati sa Milsamijem iz Moldavije, a dobra stvar je što će Sarajevo imati revanš na svom terenu.

FK Velež će nakon 33 godine ponovo igrati u Europi, a protivnik je Coleraine iz Sjeverne Irske. Velež će biti domaćin u svojoj prvoj povratničkoj europskoj utakmici

NK Široki Brijeg je poprilično redovan učesnik europskih kvalifikacija, a ovaj put za protivnika su dobili ekipu Vllaznie iz Albanije. Baš kao i Velež, i Široki Brijeg će biti domaćin u prvoj utakmici.

Prve utakmica na rasporedu su 8. jula, dok će se revanš mečevi igrati sedam dana kasnije.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P