PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Ko propušta prvi meč Zrinjskog u play offu?

Sudija Nathan Verboomen pokazao je 7 žutih kartona igračima i osoblju Zrinjskog.

Foto: Dutchreferee.com

Zrinjski je uspio sačuvati prednost stečenu na svom stadionu i remijem 1:1 protiv Tobola ostvariti historijski plasman u play off jednog europskog takmičenja. Meč u Kostanayu sudio je belgijski arbitar Nathan Verboomen, a imao je jako puno posla, jer su igrači zbog važnosti meča bili često izuzetno agresivni, kako u startovima tako i u prigovaranju.

Verboomen je igračima i osoblju obje ekipe pokazao ukupno 14 žutih i jedan crveni karton, domaćem golmanu Aleksandru Mokinu. Sedam igrača domaće ekipe je dobilo žuti karton, dok je u redovima našeg prvaka požutilo šest igrača, te trener Sergej Jakirović.

Ukoliko su na zvaničnoj UEFA stranici uspjeli ispratiti sve žute kartone, samo jedan igrač Zrinjskog će propustiti prvi susret play offa, koji se igra sljedeće sedmice. U pitanju je Petar Sučić, koji je dobio treći žuti karton u ovogodišnjoj europskoj kampanji, u drugoj minuti sudijske nadoknade meča u Kostanayu. Ranije je dobio žute kartone u domaćim susretima protiv Sheriffa i Tirane.

Od preostalih šest žutih kartona koje su dobili u Zrinjskom, za čak četiri igrača i za trenera Sergeja Jakirovića to je bio drugi žuti karton u europskoj kampanji, što znači da će morati biti dodatno oprezni u prvom susretu play offa. Drugi žuti karton dobili su Ivan Jukić, Matija Malekinušić, Igor Savić i Josip Čondrić, a dva žuta kartona još ima i Niko Janković, koje je zaradio na gostovanjima u Tiraspolju i Tirani.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P