PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Musemić priželjkuje pobjedu: Može li Sarajevo do iznenađenja u Bjelorusiji?

Fudbaleri BATE Borisova i Sarajeva večeras igraju revanš susret trećeg pretkola Evropske lige.

Foto: fksraj

I pored relativno dobre igre tokom najvećeg dijela prvog susreta trećeg pretkola Evropske lige protiv BATE Borisova, fudbaleri Sarajeva večeras će stizati zaostatak na gostovanju u Bjelorusiji, jer je prvak ove zemlje na Bilinom polju slavio sa 2:1.

Sarajevo i pored ovog poraza nije izgubilo sve nade za plasman dalje, a dalo se to naslutiti i iz izjave Husrefa Musemića na konferenciji za medije pred utakmicu, na kojoj je istakao da vjeruje u sposobnost svog tima da utakmicu odvede u drugačijem pravcu od onog u kojem je otišla prošla.

“Rezultat iz prve utakmice je negativan, iako sama utakmica nije bila takva. Moramo učiniti sve da ga popravimo i dovedemo meč u neizvjesnost. Nije realan ishod prvog meča, no nažalost fudbal je nekad okrutan. BATE je svoje šanse odlično iskoristio, a mi svoje nismo. Nadam se da ćemo imati više sreće i umijeća u šansama koje ćemo ovaj put stvoriti. Ekipa još nije u potpunosti spremna, ali mogu reći da će se vratiti Mersudin Ahmetović. Doputovao je sa nama i sigurno je da će igrati, samo ne možemo sa sigurnošću tvrditi koliku će minutažu dobiti”, kazao je Musemić.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski pokazao je i više samopouzdanja od svog trenera.

“Došli smo da postignemo više golova od svog protivnika i da izborimo prolaz dalje. Došli smo po play off Evrposke lige i siguran sam da ga možemo izboriti. Naravno, rezultat koji trenutno imamo nije dobar, ali mogu se stvari okrenuti u našu korist. Imamo mnogo samopouzdanja, samo se nadam da ćemo imati i dovoljno koncentracije”, poručio je Velkoski.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P