PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sarajevo će utakmicu trećeg pretkola Europa lige igrati na Bilinom Polju

S obzirom na to da Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase ispunjava uslove kategorije 2, utakmica neće moći biti odigrana u Sarajevu.
Bilino polje

Fudbalski klub Sarajevo 8. augusta igra utakmicu trećeg pretkola kvalifikacija Europa lige, a protivnik će im biti poraženi iz susreta Bate Borisov – Rosenborg.

S obzirom na to da Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase ispunjava uslove kategorije 2, utakmica neće moći biti odigrana u Sarajevu. Umjesto toga, susret će se igrati na Bilinom Polju u Zenici.

Najavljeni radovi na terenu i druga potrebna ulaganja od strane odgovornih strana na stadionu Asim Ferhatović Hase uoči utakmice reprezentacije BiH protiv Italije se nisu desili, što je rezultiralo time da se predstojeća utakmica 3. pretkola kvalifikacija Europa lige mora igrati na Bilinom Polju.

Stadion Asim Ferhatović Hase je u vlasništvu Opštine Centar, te činjenica da vlasnik nije Fudbalski klub Sarajevo predstavlja kamen spoticanja pri neophodnom investiranju u stadion.

Fudbalski klub Sarajevo se nada da ova tehnička okolnost koja nije bila pod uticajem kluba, neće spriječiti vjerne navijače da podrže svoj klub u utakmici koja će se igrati u Zenici. S tim u vezi, FK Sarajevo će se potruditi svojim navijačima obezbijediti sve što je u moći kluba za ugođaj i gledanje utakmice na zeničkom stadionu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P