PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

UEFA objavila: Kipar je neutralna lokacija za europske mečeve naših klubova

Srpski "Sportski žurnal" je danas objavio da je UEFA odlučila da klubovi iz BiH, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije igraju svoje mečeve na Kipru.

Danima se špekulisalo o tome, a UEFA je danas saopštila da će se neki mečevi u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Europa ligu morati odigrati na neutralnim terenima. Razlog za to su restriktivna pravila o putovanjima među državama, posebno kada su u pitanju zemlje iz naše regije.

U saopštenju nakon današnjeg video sastanka sa generalnim sekretarima svih 55 članica, navedeno je da su Grčka, Kipar, Poljska i Mađarska moguće neutralne lokacije, jer su te države obezbijedile stadione i ponudile koridor timovima da dođu i igraju utakmice bez bilo kakvih restrikcija. 

Srpski “Sportski žurnal” je danas objavio da je UEFA odlučila da klubovi iz BiH, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije igraju svoje mečeve na Kipru. Žrijeb prvih rundi kvalifikacija za Ligu prvaka i Europa ligu obaviće se u nedjelju i ponedjeljak. Našu zemlju će u Ligi prvaka predstavljati FK Sarajevo, a u Europa ligi FK Željezničar, HŠK Zrinjski i FK Borac.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P