PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Žižović uoči APOEL-a: Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu

U okviru trećeg pretkola HŠK Zrinjski će igrati utakmicu protiv APOEL-a, a susret za medije je najavio i trener mostarske ekipe, Mladen Žižović.

– Očekivanja kod nas su uvijek ista, svaku utakmicu pokušavamo da idemo na pobjedu. Mi uz jednu dobru igru možemo da se nadamo da ćemo sutra demonstrirati dobar fudbal, a da li ćemo da dođemo do prolaza je zaista nezahvalno govoriti. Igramo protiv dobre ekipe, ali to ne umanjuje naše ambicije. Mi smo sami birali ovaj poziv, da pokušamo da se pokažemo u najboljem svijetlu na Kirpu i nadam se da ćemo to uspjeti, rekao je Žižović i prokomentarisao nešto više svog narednog protivnika:

– Radi se o vrlo dobrom i organizovanom klubu koji je znao igrati velike utakmice. Sigurno je kvalitetniji od Olimpije, mi smo njih analizirali i sigurno da ćemo i mi imati svoje prilike i ako uspijemo da ih iskorisitmo doći ćemo u neku poziciju za aktivan rezultat što želimo i na takav način ulazimo u utakmicu. Neka oni pokažu da su favoriti na terenu, a mi vrebamo iz prikrajka našu šansu i siguran sam da ćemo imati šanse na određene momente utakmice. Očekujem da oni dominiraju u posjedu, ali i mi imamo kvalitete i adute. Pokušat ćemo da iskoristimo naše adute i njihove slabe strane, ali ne igramo mi protiv Bayerna pa da oni nemaju nikakvu slabu tačku. Mi smo vidjeli njihove slabe tačke i ukazali na njih, rekao je Žižović.

U samom kraju govorio je o svojoj ekipi i sastavu za sutra.

– Mi moramo da pokažemo da smo ekipa koja ima glavu i rep. Nezahvalno je da prognoziram susret, ali želimo prolaz dalje. Da li je to realno u ovom trenutku pokazaće utakmica, a mi se radujemo susretu svakako. Imamo dvije ideje za početni sastav, a da li je to jedna ili druga odlučit ćemo na sam dan utakmice. Opcije su tu i nema tu prostora za posebno pametovanje. Ko god da istrči na teren, svi će dati svoj maksimum, zaključio je Žižović.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P