PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jubileji u 1. kolu: Tri igrača odigrala stotu utakmicu u PLBiH

U našoj sekciji "Jubileji" moći ćete poslije svakog kola pročitati male i velike jubileje koji su obilježili to kolo.
Mladen Veselinović

Nakon dvomjesečne pauze, otpočela je nova sezona Premijer lige BiH, a u zanimljivoj sezoni koja slijedi, imat ćemo priliku pratiti naše fudbalsko takmičenje i sa aspekta individualne statistike igrača, kroz brojna jubilarna ostvarenja koja će oni dostići. Neki jubileji će biti veći, neki manji, ali svakako da je svaki od njih značajan na svoj način. Praktikovat ćemo objavu izvještaja o jubilejima igrača nakon odigravanja svakog kola.

Debitantski nastup u Premijer ligi BiH ubilježilo je 26 igrača, od toga čak deset igrača Veleža, te šest igrača Zvijezde 09.

Slobodan Jakovljević je u derbi susretu između Sarajeva i Zrinjskog upisao 100-ti nastup u PLBiH, od čega je odigrao 77 utakmica u prvenstvu u dresu Zrinjskog, te 23 u dresu Radnika. Njegov saigrač Edin Rustemović je na Koševu odigrao 120-u utakmicu u domaćem prvenstvu. Sarajevo je protiv Zrinjskog ostvarilo 200-tu pobjedu na domaćem terenu.

Drugi derbi susret prvoga kola odigran je na Grbavici, a i u njemu je nekoliko igrača zabilježilo jubileje. Bivši igrač Željezničara a sada Borca Ivan Crnov odigrao je 130-u utakmicu u PLBiH, krilni napadač Željezničara Asim Zec je odigrao 120-u utakmicu u PLBiH, dok su Damir Sadiković i Mladen Veselinović odigrali jubilarnu stotu utakmicu u domaćoj ligi. Pored ovoga, Željezničaru je ovo bio 110. remi u PLBiH.

Na utakmici između Slobode i Radnika Demir Peco je odigrao 80-u utakmicu u PLBiH, a napadač domaćih Amer Bekić je postigao četrdeseti gol u ligi. Bekiću je ovo bio sedmi gol za Slobodu, četrnaest je postigao u dresu Sarajeva, a devetnaest u dresu Zrinjskog. Na vječnoj listi strijelaca PLBiH se sada izjednačio sa Sulejmanom Krpićem, Brankom Šešlijom i Mirzom Džafićem. Za Radnik je ovo bio 80. poraz na gostujućim terenima.

Utakmica između Veleža i Mladosti je za Aladina Isakovića bila 230-a ligaška utakmica. Kapiten Mladosti se trenutno nalazi na 24. mjestu po broju nastupa svih vremena u Premijer ligi BiH, a nema sumnje da će do kraja sezone sigurno ući u Top 20. Njegov saigrač Semir Bukvić je pedeseti put stajao na golu neke ekipe u PLBiH.

Pobjedom nad Širokim Brijegom na Pecari, Čelik je prebacio brojku od 700 osvojenih bodova u Premijer ligi BiH. Trenutno imaju 702 boda i nalaze se na petom mjestu na vječnoj tabeli PLBiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P