PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jubileji u 17. kolu PLBiH: Zrinjski upisao stoti remi u PLBiH

Treći gol Velibora Đurića se veže za tri jubileja.

U utakmici Velež – Sarajevo oba kapitena su upisala jubileje. Kapiten domaćih Denis Zvonić je odigrao 110. utakmicu u Premijer ligi BiH i sada je igrač sa najviše nastupa u ligi u ekipi Veleža, dok je kapiten gostiju Krste Velkoski postigao 50. gol u Premijer ligi BiH. Strijelac gola za Velež Muharem Ćivić odigrao je 90. utakmicu u Premijer ligi BiH. Ovaj gol bio je tačno 300. gol koji je Sarajevo primilo na gostujućim terenima u zajedničkoj PLBiH. I na kraju, ovaj poraz je bio za Velež četrdeseti na domaćem terenu.

Željezničar je na Grbavici poražen od Širokog Brijega rezultatom 1:2, a kapiten domaćih Sulejman Krpić upisao je 140. nastup u Premijer ligi BiH. Njegova dva saigrača, Petar Bojo i Mehmed Alispahić, također su upisali jubileje u ovoj utakmici, pa je tako Bojo odigrao 70. utakmicu, a Alispahić 50. utakmicu u PLBiH. Najbolji igrač gostiju na Grbavici bio je Dražen Bagarić, koji je postigao svoj 20. gol u domaćem šampionatu.

Na Tušnju je Tuzla City bila bolja od Čelika rezultatom 1:0, a dva domaća igrača su imala dodatni razlog za slavlje. Štoper Jovo Kojić je odigrao svoju 190. utakmicu u Premijer ligi BiH, dok je njegov kapiten Samir Efendić odigrao 170. utakmicu u ligi.

Zrinjski je u Banja Luci protiv Borca remizirao rezultatom 0:0, i to je za Zrinjski bio stoti remi u zajedničkoj Premijer ligi BiH. Pored toga, Frane Čirjak je odigrao 60. utakmicu u Premijer ligi BiH, naravno sve u dresu sa lentom.

Velibor Đurić je na utakmici u Doboju kod Kaknja ušao u historiju, postavši prvi igrač u Premijer ligi BiH koji je u istoj sezoni postigao dva hat-tricka protiv iste ekipe. Đurićev treći gol bio je itekako važan, obzirom da je to bio njegov pedeseti ligaški gol, odnosno dvadeseti gol u Premijer ligi BiH u dresu Radnika. Također, taj treći gol koji je postigao Đurić je bio 200-ti gol koji je Mladost primila u PLBiH.

Zvijezda 09 i Sloboda su u Ugljeviku podijelili bodove odigravši 1:1, a oba strijelca su upisala jubileje. Strijelac za domaće bio je Fedor Predragović, koji je odigrao svoju stotu utakmicu u Premijer ligi BiH. Strijelac za goste bio je Amer Bekić, kojem je ovo bio deseti ligaški gol u dresu Slobode. Pored toga, Amer Bekić je odigrao 190. utakmicu u Premijer ligi BiH. Prošlosezonski kapiten Slobode Perica Ivetić upisao je svoj 220. nastup u Premijer ligi BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P