PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jubileji u 20. kolu: Asim Zec nastavio niz, veliki jubilej Josipa Barišića

U prethodnom kolu svakako najveći jubilej obilježio je defanzivac Širokog Brijega Josip Barišić, dok je novi igrač Zrinjskog Asim Zec odmah postigao gol za svoju novu ekipu.
Asim Zec

Foto: Hercegovina.in

Prethodno kolo Premijer lige BiH svakako je svojim jubilejom obilježio igrač Širokog Brijega Josip Barišić, koji je protiv Borca odigrao 300-tu utakmicu u dresu Širokog Brijega u svim takmičenjima, odnosno 230. utakmicu u Premijer ligi BiH u dresu Širokog Brijega. Osim njega, i kapiten Dino Ćorić je protiv Borca ubilježio jubilej, odnosno odigrao je 210. utakmicu u PLBiH. Desni bek Borca Siniša Dujaković odigrao je 90. utakmicu u domaćem prvenstvu, dok je njegov kapiten Stojan Vranješ odigrao 80. ligašku utakmicu u dresu Borca.

Povratnik u redove Zrinjskog Nemanja Bilbija je protiv Čelika u Zenici odigrao 170. utakmicu u domaćem prvenstvu, dok je njegov saigrač Ivan Čurjurić upisao pedeseti ligaški nastup. Fenan Salčinović je u igru ušao u nastavku utakmice, i to je za njega bila 160. utakmica u dresu Čelika u Premijer ligi. Mladi štoper Vedran Vrhovac odigrao je 70. ligašku utakmicu. Novi igrač Zrinjskog Asim Zec je nastavio svoj niz i postigao je gol za sedmu različitu ekipu za koju je nastupao u PLBiH. Pored toga, ovo mu je prvi gol u debitantskom nastupu za neku ekipu u ligi. Rekorder je Ognjen Đelmić, koji je postigao barem jedan gol za devet različitih ekipa u PLBiH, a drugi je Mahir Karić, koji je postigao barem jedan gol za osam različitih ekipa.

U utakmici Sarajevo – Tuzla City, štoper domaćih Amer Dupovac odigrao je 120. utakmicu u domaćem šampionatu. Na utakmici u Tuzli, povratnik u Slobodu Said Husejinović odigrao je 110. utakmicu u PLBiH. Na meču Velež – Zvijezda 09 domaći golman Adnan Bobić je dvadeseti put sačuvao svoju mrežu u PLBiH. I golman Željezničara Vedran Kjosevski je u Bijeljini protiv Radnika sačuvao svoju mrežu, 40. put u prvenstvu. Kapiten Plavih Semir Štilić odigrao je svoju 60. utakmicu u ligi, dok je na drugoj strani Ševko Okić upisao 240. nastup u PLBiH.

U prvom proljetnom kolu debitantski nastup u Premijer ligi BiH upisala su 23 fudbalera, a najviše debitanata imali su Mladost i Zvijezda 09, po 4, Sarajevo, Široki Brijeg i Zrinjski su imali po 3 debitanta, Sloboda i Tuzla City po 2, te Željezničar i Čelik po jednog. Borac, Radnik i Velež nisu imali niti jednog igrača koji nije ranije nastupao u PLBiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P