PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jubileji u 21. kolu: Dva igrača ušla u “Klub 100”

Prošlo kolo nije obilovalo jubilejima, ali je bilo značajno za jednog igrača Borca i jednog igrača Radnika.
Zoran Milutinović

Foto: Pravda.bl

Prethodnog vikenda su odigrane utakmice 21. kola Premijer lige BiH, u kojem je opet bilo nekoliko jubileja. Sarajevo je kao gost u Banja Luci savladalo Borac rezultatom 0:2, a desni bek Sarajeva Dušan Hodžić odigrao je 150. utakmicu u Premijer ligi BiH. Veznjak Borca Zoran Milutinović odigrao je svoju 100. utakmicu u PLBiH.

Željezničar je u Ugljeviku slavio laganu pobjedu protiv Zvijezde 09, a nekadašnji kapiten Plavih sa Grbavice Aleksandar Kosorić odigrao je 70. ligašku utakmicu u dresu Željezničara, dok je njegov saigrač Ivan Lendrić odigrao 90. utakmicu u PLBiH. Povremeni kapiten Zrinjskog Slobodan Jakovljević je protiv Slobode odigrao je također odigrao 90. prvenstvenu utakmicu, ali to mu je bila devedeseta u dresu sa lentom.

Prvu utakmicu prošlog kola su u petak odigrali Tuzla City i Velež, a to je za Mostarce bio 70. remi u zajedničkoj Premijer ligi BiH. Veznjak domaćih Ivan Sesar je u toj utakmici odigrao svoju 110. ligašku utakmicu.

Na utakmici u Doboju kod Kaknja veznjak Anel Dedić nastupio je 140. put u Premijer ligi BiH, a na posljednjoj utakmici kola koja je odigrana u Zenici između Čelika i Radnika, Semir Bajraktarević je upisao 120. ligaški nastup, dok je Demir Peco odigrao stotu jubilarnu prvenstvenu utakmicu. Na utakmici u Doboju kod Kaknja postignut je 300-ti gol ove sezone u PLBiH, a on je djelo Nedima Hadžića.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P