PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jubileji u 3. kolu PLBiH: Zrinjski upisao 130. poraz na gostovanjima

Za razliku od prva dva kola PLBiH, u trećem nije bilo nekih velikih jubileja.

Za razliku od prva dva kola PLBiH, u trećem nije bilo nekih velikih jubileja, ali je bilo nekoliko manjih. U susretu između Sarajeva i Slobode, Krste Velkoski, koji je ušao u nastavku u igru, upisao je 120. nastup u PLBiH. Njegov saigrač Anel Hebibović upisao je 90. utakmicu u PLBiH u dresu Sarajeva. Prvi gol na utakmici, koji je djelo Harisa Handžića, bio je njegov 20. ligaški gol u dresu Sarajeva. Sa druge strane, igrač Slobode Abid Mujagić odigrao je 50. utakmicu u domaćem prvenstvu. 

U velikom derbiju trećeg kola između Željezničara i Zrinjskog, veznjak gostiju Damir Zlomislić odigrao je 70. utakmicu u PLBiH. Inače, ovo je za Zrinjski bio 130. poraz na gostovanjima u zajedničkoj Premijer ligi BiH.

Kada su preostali susreti u pitanju, Slavko Brekalo je protiv Veleža odigrao 180. utakmicu u Premijer ligi BiH, a njegov saigrač Bojan Pavlović 90. utakmicu u PLBiH. Njihov saigrač Vladimir Grahovac odigrao je 70. utakmicu u PLBiH u dresu Čelika. Radnik iz Bijeljine je odigrao 280. utakmicu u Premijer ligi BiH, dok je Mladost iz Doboj-Kaknja odigrala svoju 130. utakmicu u PLBiH. Od tih 130 utakmica Mladosti u PLBiH, Aladin Isaković je odigrao 109.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P