PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jubileji u 4. kolu PLBiH: Sloboda 90. put remizirala u ligi

Nekompletno četvrto kolo PLBiH obilovalo je manjim i većim jubilejima.
Perica Ivetić

Foto: FK Sloboda

Četvrto kolo Premijer lige BiH, za razliku od prošlog, donijelo nam je veliki broj malih i većih jubileja, a krenuti ćemo sa onima u derbiju odigranom u Zenici. Igrač koji je u karijeri nosio dres Željezničara a već neko vrijeme je u Čeliku, Nermin Jamak, odigrao je 240. utakmicu u PLBiH, dok je njegov saigrač Aidin Mahmutović odigrao 80. ligašku utakmicu u dresu Čelika.

Sa druge strane, Damir Sadiković odigrao je 100. utakmicu za Željezničar u svim takmičenjima, odnosno 80. ligašku utakmicu u dresu Željezničara. Kapiten Plavih Sulejman Krpić postigao je 20. ligaški gol u plavom dresu, a prvi gol koji je postigao u subotu bio je 300-ti gol Željezničara na gostovanjima u zajedničkoj PLBiH.

Mladost iz Doboja kod Kaknja je za vikend upisala 50. poraz u PLBiH. Dva kapitena, Samir Efendić i Aladin Isaković, u subotu su obilježili male jubileje. Efendić je odigrao 160. utakmicu u domaćem prvenstvu, dok je Isaković odigrao 110. utakmicu u PLBiH u dresu Mladosti. Veznjak gostiju Nemanja Stjepanović odigrao je svoju 240. utakmicu u šampionatu.

U duelu između Radnika i Borca, vezni igrač Banjalučana Stojan Vranješ postigao je svoj 20. gol u Premijer ligi BiH. Aleksandar Radulović je odigrao 150. utakmicu u PLBiH, bek Radnika Srđan Bečelić 70. utakmicu u PLBiH, a dva veznjaka domaćih, Dejan Maksimović i Nedim Mekić, odigrali su 60. utakmicu u našem prvenstvu.

Remi na Tušnju protiv Veleža za Slobodu je bio 90. u zajedničkoj PLBiH. Kada su u pitanju igrači, Samir Bekrić je odigrao 190. utakmicu, Muharem Čivić 80. utakmicu, te Dino Hasanović 70. utakmicu u PLBiH. Doskorašnji kapiten Slobode Perica Ivetić upisao je svoj 90. ligaški nastup u crveno-crnom dresu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P