PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jubileji u 5. kolu PLBiH: Stojkić i Đelmić u “klubu 200”

Do ovog kola 49 igrača je imalo više od 200 nastupa u PLBiH, a sada su još dva igrača došla na tu listu.

U kolu koje je odigrano prethodnog vikenda obilježeno je nekoliko jubileja, a svakako najveći se vežu za imena Pere Stojkića i Ognjena Đelmića. Kapiten i najtrofejniji igrač Zrinjskog u utakmici protiv Tuzla Cityja upisao je svoj 200. nastup u PLBiH, naravno sve u dresu Zrinjskog.

Drugi igrač koji je došao do brojke od 200 utakmica u PLBiH u petom kolu je Ognjen Đelmić, koji je nosio dresove devet različitih ekipa. U domaćem prvenstvu trenutno je 51 igrač upisao više od 200 utakmica, a do kraja sezone bi u „klub 200“ moglo ući još nekoliko igrača.

U utakmici odigranoj na Grbavici između Željezničara i Slobode, doskorašnji kapiten Slobode Perica Ivetić odigrao je 210. utakmicu u PLBiH, dok su dva igrača Željezničara, Petar Bojo i Filip Erić, odigrali svoju 60. utakmicu u domaćoj ligi.

Velibor Đurić je u utakmici protiv Sarajeva 320. put istrčao na terene u PLBiH, dok je njegov saigrač Aleksandar Vasić odigrao 100. utakmicu u Premijer ligi BiH u dresu Radnika. Lijevi bek Sarajeva Bojan Letić odigrao je 60. utakmicu u PLBiH.

Nedavno smo pisali o igračima koji najduže čekaju na pogodak u Premijer ligi BiH, a jedan igrač je skinuo svoje ime sa te liste. Igrač Čelika Vladimir Grahovac je u svojoj 125. utakmici uspio postići premijerligaški prvijenac. Ševko Okić je odigrao 230. utakmicu u PLBiH, dok je Anel Dedić odigrao 80. ligašku utakmicu u dresu Čelika. Napadač Čelika Haris Dilaver je također imao razloga za slavlje. Dilaver je odigrao 100. ligašku utakmicu u dresu Čelika, a jubilej je začinio četrdesetim golom u PLBiH. U dresu Čelika je postigao 19 golova, 18 u dresu Mladosti, te 3 u dresu Viteza.

Na preostalim susretima Frane Čirjak je upisao svoj 50. nastup u PLBiH, Aleksandar Radulović je odigrao 70. utakmicu u dresu Borca u ligi, Nusmir Fajić je 70. put igrao u prvenstvu BiH, dok je Bernardo Matić odigrao svoju 50. utakmicu u PLBiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P