PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jubileji u sedmom kolu PLBiH: Zvonić i Husejinović odigrali stotu ligašku utakmicu

Pročitajte koji su jubileji obilježili sedmo kolo Premijer lige BiH.

Sedmo kolo svakako su obilježila dva gradska derbija, sarajevski i tuzlanski. U derbiju između Željezničara i Sarajeva domaći su stigli do svoje 290. pobjede u zajedničkoj PLBiH, i ujedno imaju najviše pobjeda (tri više od Sarajeva). Krilni igrač Sarajeva Aladin Šišić odigrao se 60. utakmicu u PLBiH. Autogol koji je postigao Enes Sipović bio je 310. gol koji je ekipa Sarajeva postigla na gostujućim terenima. Osim toga, ovaj autogol je bio 470. gol koji je ekipa Željezničara primila u zajedničkoj PLBiH.

Osim slavlja zbog prve pobjede nad gradskim rivalom, razlog za dodatno slavlje imala su trojica igrača Tuzla Cityja. Štoper Jovo Kojić odigrao je 180. utakmicu u PLBiH, veznjak Said Husejinović 100. utakmicu u PLBiH, dok je napadač Vojo Ubiparip upisao 50. nastup u PLBiH. Ubiparip je u tih pedeset odigranih utakmica postigao 25 golova, što znači da u prosjeku svaku drugu utakmicu postiže gol.

Toni Livančić je u igru ušao sa klupe, i već u prvom kontaktu s loptom postigao je svoj deseti gol u PLBiH. Taj gol bio je 520. gol koji je Sloboda primila u zajedničkoj ligi, a drugi gol Ubiparipa bio je 530. gol koji je Sloboda primila u PLBiH. Pored toga, gol Tonija Livančića bio je pedeseti primljeni gol Tuzla Cityja u PLBiH, a ekipa Tuzla Cityja je pobjedom nad Slobodom stigla do pedesetog osvojenog boda u PLBiH.

Kada su u pitanju ostale utakmice, kapiten Veleža Denis Zvonić odigrao je protiv Radnika stotu utakmicu u PLBiH (sve u dresu Veleža), a gol koji je postigao Dejan Maksimović bio je 110. gol Radnika na gostujućim terenima. Veznjak gostiju Nedim Mekić odigrao je pedesetu utakmicu u PLBiH u dresu Radnika. Čelik je upisao 170. poraz na gostujućim terenima u zajedničkoj PLBiH, odnosno 210. poraz ukupno, dok je Široki Brijeg 70. put odigrao neriješeno na gostovanjima u zajedničkoj PLBiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P