PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Mladen Lučić ušao u historiju Premijer lige BiH!

Mladen Lučić je velikim jubilejom postao dio historije Premijer lige BiH.

Foto: Siniša Pašalić

Borac je sinoć u Banja Luci savladao Radnik rezultatom 2:0 i tako je privremeno došao do drugog mjesta na tabeli. Golman Banjalučana Mladen Lučić je uspio sedmi put ove sezone sačuvati svoju mrežu. Ono zbog čega je Mladen Lučić sinoć ušao u historiju Premijer lige BiH je podatak da je stoti put u karijeri u domaćem prvenstvu sačuvao svoju mrežu netaknutom. Iskusni golman je do sada u Premijer ligi BiH odigrao 307 utakmica u kojima je primio 339 golova i 100 puta sačuvao svoju mrežu.

Lučić je najviše utakmica u PLBiH odigrao u dresu Radnika iz Bijeljine, ukupno 138. U dresu Radnika primio je 151 gol, a 45 puta je sačuvao svoju mrežu. U dresu Slavije je u domaćem šampionatu odigrao 119 utakmica u kojima je primio 141 gol, a mrežu je sačuvao 34 puta. Dres Olimpica na utakmicama Premijer lige BiH nosio je 28 puta, primio je 27 golova, dok 11 puta nije primio gol. I konačno, u Borcu je do sada u dva mandata odigrao 22 utakmice, primio je 20 golova i tačno 10 puta je sačuvao mrežu netaknutom.

Koliko je ovo veliki poduhvat pokazuje podatak da je Mladen Lučić tek drugi golman koji je u zajedničkoj Premijer ligi BiH sačuvao svoju mrežu 100 ili više puta. Rekorder je (za sada) također nekadašnji golman Borca i reprezentacije BiH Asmir Avdukić, koji je 123 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. Avdukić je u Premijer ligi BiH odigrao 298 utakmica i primio je 289 golova.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P