PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Predragović ušao u “Klub 100”

Veznjak Zvijezde 09 je protiv Slobode u svom jubilarnom nastupu postigao lijep pogodak.
Fedor Predragović

Foto: pravda.bl

Zvijezda 09 je u subotu odigrala neriješeno sa Slobodom na svom terenu, a prelijep gol iz slobodnog udarca je za domaće postigao Fedor Predragović. Bio je to njegov drugi gol ove sezone u šesnaestom nastupu, a upravo taj nastup bio je njegov jubilarni stoti u Premijer ligi BiH.

Predragović je u Premijer ligi BiH debitovao kao osamnaestogodišnjak. Bilo je to u dresu njegovog matičnog kluba Borca 25.05.2013., u utakmici posljednjeg kola prvenstva protiv GOŠK-a u Gabeli, koju je Borac riješio u svoju korist rezultatom 0:2. Predragović je važio za velikog talenta, pa je u sljedećim sezonama dobijao sve više prilike. Do kraja sezone 2015/2016 je u dresu Borca sakupio 58 utakmica, ali nije bio zadovoljan statusom pa je odlučio da napusti Borac.

Nakon Borca uslijedio je potpis ugovora sa Vojvodinom, za koju nije uspio upisati nastup zbog tehničkih problema. Vojvodinu je napustio nakon par mjeseci i stigao je u Čelik. U Zenici je proveo dva mjeseca i nije upisao nijedan nastup, jer je problem predstavljala papirologija iz Vojvodine. U januaru 2017. godine odlazi u Sloveniju gdje je potpisao za Radomlje, a još je igrao i za Celje. Pred početak sezone 2018/2019 dolazi u Zvijezdu 09, čiji je član i danas. 

Spomenuli smo da je za Borac u Premijer ligi BiH odigrao 58 utakmica, a za Zvijezdu 09 je do sada odigrao 42 utakmice, što nas dovodi do brojke od 100 odigranih utakmica u ligi. Do sada je postigao ukupno šest golova u PLBiH, jedan za Borac i pet za Zvijezdu 09. Prvi gol u domaćem šampionatu postigao je u svojoj 38. utakmici. Borac je u pretposljednjem kolu u sezoni 2014/2015 dočekao Drinu iz Zvornika i slavio je sa 2:1. Predragović je bio strijelac pobjedonosnog gola u sudijskoj nadoknadi.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P