PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sedamdeseti remi Borca u PLBiH, Sloboda 150. put poražena na gostovanjima

I poslije ovog kola donosimo vam jubileje i brojke koje su obilježile vikend iza nas.

foto: Dragan Šutvić/mondo.ba

Već ste navikli da vam poslije svakog kola donosimo manje ili veće jubileje koji su obilježili prethodno kolo, a evo brojki koje su obilježile deveto kolo Premijer lige BiH.

U derbiju u Tuzli napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović postigao je svoj četrdeseti gol u PLBiH u dresu Sarajeva. Napadač domaćih Mirsad Ramić, koji je ušao u igru u nastavku meča, odigrao je svoju 110. utakmicu u PLBiH, a strijelac pobjedonosnog gola Nermin Crnkić je imao još jedan razlog za slavlje, jer je igrao svoju 60. utakmicu u PLBiH.

U utakmici Željezničar – Radnik veznjak domaćih Sinan Ramović odigrao je svoju 130. utakmicu u domaćem prvenstvu, dok je njegov saigrač, štoper Kemal Osmanković, odigrao pedesetu utakmicu za Željezničar u svim takmičenjima. Kada je u pitanju Radnik, Alem Merajić je igrao sedamdesetu utakmicu u PLBiH, baš kao i Demir Peco, s tim što je ovo za Pecu bila sedamdeseta ligaška utakmica u dresu Radnika.

Na utakmici u Mostaru između Zrinjskog i Čelika, Renato Gojković iz Zrinjskog i Petar Raguž iz Čelika su igrali svoju pedesetu utakmicu u Premijer ligi BiH. Na utakmici u Ugljeviku golman Veleža Adnan Bobić sedamdeseti put je stajao na golu Veleža u prvenstvu.

Mladost je slavila protiv Slobode i to im je bila trideseta pobjeda na domaćem terenu, a za Slobodu 150. poraz na gostovanjima. U remiju Borca i Širokog Brijega, koji je bio sedamdeseti za domaću ekipu u PLBiH, Siniša Dujaković je odigrao osamdesetu utakmicu u PLBiH, a Zoran Milutinović je postigao svoj deseti gol u domaćem prvenstvu. Milutinovićev gol bio je 350. gol koji je Široki Brijeg primio na gostovanjima, odnosno 340. gol koji je Borac postigao na domaćem terenu u Premijer ligi BiH od sezone 2002/2003.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P