PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Veliki jubilej Josipa Barišića!

Iskusni defanzivac Širokog Brijega je protiv Borca upisao veliki jubilej.
Josip Barišić

Foto: Faktor

Zajednička Premijer liga BiH počela se igrati od sezone 2002/2003, a u dresu Posušja tada je nastupao današnji defanzivac Širokog Brijega Josip Barišić. Nakon tri pune sezone karijeru je nastavio u Zagrebu, ali se nakon godinu dana vratio u Posušje. Tu se zadržao sezonu i po, a na zimskoj pauzi u sezoni 2007/2008 prelazi u Široki Brijeg. U Širokom Brijegu je proveo tri godine, nakon čega je prešao u Hajduk, a potom i Imotski. Nakon druge epizode u Hrvatskoj, u julu 2013. godine vraća se u Široki Brijeg, čiji je i danas član.

Sezona 2019/2020 je ukupno jedanaesta sezona u dresu Širokog Brijega u kojoj je Barišić upisao nastup u zvaničnoj utakmici, a nedjeljni remi protiv Borca sigurno će dugo pamtiti. Naime, Josip Barišić je protiv Banjalučana odigrao svoju dvanaestu utakmicu ove sezone u svim takmičenjima, a to je bio njegov 300-ti zvanični nastup u dresu Širokog Brijega u svim takmičenjima. Barišić je u Premijer ligi BiH u dresu Širokog Brijega nastupio 230 puta, u Kupu BiH je odigrao 47 utakmica, 19 u Europa ligi i 4 u Kupu UEFA.

Iskusni defanzivac je postao treći igrač Širokog Brijega koji je odigrao najmanje 300 utakmica u zajedničkoj Premijer ligi BiH, Kupu BiH i takmičenjima pod okriljem UEFA. Rekorder je naravno Wagner Santos Lago, koji je odigrao 416 utakmica za Široki Brijeg u svim takmičenjima, a iza njega je sportski direktor Dalibor Šilić, sa 363 odigrane utakmice. Na četvrtom mjestu nalazi se sadašnji kapiten Dino Ćorić, koji je odigrao 279 utakmica, a top 5 zatvara pomoćni trener Jure Ivanković, koji je odigrao 272 utakmice za NK Široki Brijeg u svim takmičenjima.

 

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P