PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Veliki jubilej za Vedrana Kjosevskog

Nekadašnji reprezentativac BiH Vedran Kjosevski u ovim trenucima igra svoju jubilarnu utakmicu.
Vedran Kjosevski

Foto: Sport1

Željezničar u ovim trenucima igra prvenstvenu utakmicu protiv Tuzla Cityja, a golman Plavih sa Grbavice Vedran Kjosevski slavi veliki jubilej. Naime, današnja utakmica je tačno stota prvenstvena za ovog golmana, a naravno da je sve nastupe upisao u dresu Željezničara.

Nekadašnji reprezentativac BiH je dugo vremena bio nezamjenjiv na golu Željezničara, ali je nakon poraza od Sarajeva prošle sezone rezultatom 0:3 izgubio mjesto prvog golmana. Dugo ga nije bilo među prvih 11 a vratio se u jesenjem dijelu prošle polusezone, u derbiju na stadionu Asim Ferhatović Hase, koji su Plavi dobili rezultatom 1:3.

Ove sezone je do ove utakmice u PLBiH nastupio 4 puta, primio je 3 gola i 2 puta je sačuvao svoju mrežu netaknutom. U dosadašnjih 99 prvenstvenih nastupa Kjosevski je primio 82 gola, dok je 41 put sačuvao svoju mrežu netaknutom. U prosjeku je primao 0.83 gola po susretu, dok je 41% utakmica završio bez primljenog gola.

Vedran Kjosevski je u Premijer ligi BiH debitovao 29. marta 2014. godine, u utakmici 24. kola protiv Leotara u Trebinju. Plavi su slavili pobjedu rezultatom 0:3. U narednoj sezoni je također upisao jedan nastup, protiv Viteza na Grbavici (2:1), a u igru je ušao nakon što je prvi golman Marijan Antolović dobio crveni karton. U toj utakmici je primio prvi gol u PLBiH, a savladao ga je Mladen Jurčević sa bijele tačke. 

U sezoni 2015/16 na golu Željezničara je u prvenstvu stajao 11 puta, a svoje mjesto u prvih 11 je definitivno zacementirao naredne sezone, kada je branio na 29 od 32 ligaške utakmice. U sezoni 2017/18 je propustio dvije prvenstvene utakmice, a u pomenutoj prošloj sezoni je do 25. kola i derbija sa Sarajevom propustio samo dvije utakmice.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P