PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Oštre reakcije nakon prekida na Pecari, delegat organizaciju utakmice ocjenio lošom

Sveukupna atmosfera na tribinama prije i nakon prekida utakmice izazvala je revolt i oštre reakcije fudbalera FK Sarajevo. Ništa manje nisu ogorčeni ni suđenjem glavnog sudije Elvisa Mujića.

Foto: www.vrisak.info

Utakmica osmine finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Sarajeva prekinuta je u 76. minuti nakon što je Anel Hebibović pogođen sa tribina stadiona Pecara. Nakon prekida u trajanju od dvadeset minuta utakmica je nastavljena bez da je ispražnjen bar dio tribine, publika je dobila samo upozorenje od strane oficijelnog spikera. Sveukupna atmosfera na tribinama prije i nakon prekida utakmice izazvala je revolt i oštre reakcije fudbalera i navijača FK Sarajevo. Ništa manje nisu ogorčeni ni suđenjem glavnog sudije Elvisa Mujića.  

Igrači ogorčeni sudijom Mujićem

Krste Velkoski, Darko Lazić, Miloš Stanojević i Dušan Hodžić direktno su u reakcijama nakon meča istakli veliko nezadovoljstvo suđenjem Elvisa Mujića, ali i ubacivanjem predmeta u teren od strane publike, uz konstataciju da nije prvi put da fudbaleri FK Sarajevo takvo nešto doživljavaju na Pecari, a nikakvih sankcija od strane saveza nema. Za sada su izostale reakcije iz NK Široki Brijeg, osim izjave trenera Karačića kako osuđuje bacanje predmeta u teren i potpuno paušalne konstatacije da se „takav folklor dešava svugdje u BiH“?!

Izvještaj delegata

U zvaničnom izvještaju nakon utakmice delegat susreta Lazar Martinović iz Čapljine konstatovao je, između ostalog, da je organizacija utakmice bila loša:

Organizacija utakmice loša,sa propustima.Klub domaćin nije osigurao sve uvjete za odigravanje utakmice(ponašanje navijača,ubacivanje predmeta u teren,baklje i dr.)Održan brifing na vrijeme,sa svim službama i službenim licima.Službeni predstavnici klubova,suladno propozicijama natjecanja,dostavili popise sa jasno naznačenim igračima do 21 godine,igračima stranim državljanima te igračima na posudbi.Izvršen pregled sportskih iskaznica i licenci kao i identifikacija igrača bez primjedbi.Na terenu,za vrijeme igre bilo je incidenata(u 76 minuti došlo do prekida utakmice o čemu više u izvješću).Ponašanje gledatelja na današnjoj utakmici u više navrata bilo je nesportsko od strane kluba domaćina i gosta(pirotehnika,neprimjereno navijanje)“, stoji u izvještaju delegata.

Delegat će detaljnija zapažanja o prekidu utakmice i ostalim dešavanjima na tribinama i terenu napisati u posebnom izvještaju koji će biti dostavljen komisijama u N/FSBIH. Sigurno je da slijede kazne, pitanje je samo koliko adekvatne.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P