PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

(PLBiH 2022/23) Šta velike promjene u igračkom kadru mogu donijeti Leotaru?

Da li će veliki broj novih igrača Leotaru donijeti potrebnu stabilnost?

foto: FK Leotar

FK Leotar se prošle sezone, nakon sedam godina pauze, vratio u Premijer ligu BiH. Imali su Trebinjci u svojoj povratničkoj sezoni dosta problema, ali su ipak uspjeli izboriti opstanak dva kola prije kraja, te tako osigurati nastup i u ovoj sezoni PLBiH.

U Trebinju su na početku bili dosta euforični nakon povratka u najviši rang takmičenja i na početku sezone su dosta vjerovali igračima koji su izborili promociju, te mlađim igračima. Ipak, vremenom je opadala euforija i uživanje u povratku u ligu se pretvorilo u borbu za opstanak, pa se posegnulo za iskusnim igračima i provjerenim premijerligaškim imenima.

Sve to bilo je jasna naznaka da će u ovom prelaznom roku (opet) biti dosta dolazaka i odlazaka, što se pokazalo tačnim. Pored promjene na klupi kluba, prema trenutno dostupnim podacima klub je napustilo 12 igrača, dok je na Police stiglo 10 igrača, a nije isključeno da se obje rubrike dodatno popune u narednom periodu. Obzirom na sve ovo, izvjesno je da će i u novu sezonu Leotar ući sa istim ambicijama kao i u prethodnu, a to je da se što ranije izbori opstanak.

U prošloj sezoni na golmanskoj poziciji su se smjenjivala tri golmana, Risto Perišić, Puletić i Vukanović, koji su odigrali skoro pa identičan broj utakmica u ligi. Perišić i Puletić će se i u novom prvenstvu boriti za poziciju prvog golmana, dok je Vukanović napustio Trebinje i prešao je u novog premijerligaša, konjički Igman.

Zadnja linija je pretrpila određene promjene i ako je suditi po sastavima na pripremnim mečevima, jedini sigurni su starosjedioci Milović i Čubrilo, dok će se za preostale pozicije voditi velika borba. Klub su napustili Đurić, Arsić, Čolić, Chichba, Prebiračević, Guzijan i Sekulović, koji je istina vezni igrač, ali je u proljetnom dijelu sezone igrao u zadnjoj liniji. Kao zamjene za ove igrače dovedeni su Đajić, Cvetković, Račić i Vulić, a najviše prilike u početnoj postavi na pripremama dobijali su Đajić i Cvetković.

Ni u veznom redu nije puno bolja situacija nego u zadnjoj liniji, i sudeći po sastavima sa pripremnih utakmica, upravo će sastavljanje idealnog veznog reda zadavati najviše glavobolje treneru Marku Vidojeviću. Klub su napustili Arežina, Govedarica, Santrač i pomenuti Sekulović, a kao zamjene dovedeni su Pervan, Karić, Matković i Đuderija, dok je Todorović zvanično postao igrač Leotara. Pored njih tu su još i Paranos, Stanojević i Marko Perišić, koji su dobijali priliku u prvih 11 na pripremnim utakmicama.

I na kraju, Leotar je u prelaznom roku ostao bez napadača Maria Krstovskog, koji je drugi dio sezone odigrao solidno ali mu je istekla posudba, ali su doveli iskusnog Šaletu Kordića, te Milorada Albijanića, koji bi se uz Miloša Aćimovića trebali boriti za mjesto napadača u Leotaru.

U ekipama kroz koje prolazi veliki broj igrača jako je teško prognozirati prvih 11, posebno u ovom slučaju gdje se ni kroz pripremne utakmice nije sve iskristalisalo. Ipak, na osnovu pripremnih utakmica jasno je da su neki igrači sigurni, pa ćemo pretpostaviti da bi postava na početku sezone mogla izgledati ovako:

Puletić, Milović, Čubrilo, Đajić, Cvetković, Stanojević, M. Perišić, Matković, Đuderija, Pervan, Aćimović.

U nastavku pogledajte kako su Trebinjci dosad trgovali u ovom prelaznom roku.

Dolasci: Marko Vidojević (trener), Darko Đajić (FK Podgorica, Crna Gora, slobodan igrač), Ognjen Todorović (HŠK Zrinjski, slobodan igrač) Filip Račić (dolazak na posudbu – FK Borac), Milorad Albijanić (BFK Simm Bau, slobodan igrač), Marko Pervan (NK Široki Brijeg, slobodan igrač), Nemanja Cvetković (FK Voždovac, Srbija, slobodan igrač), Dragan Matković (FK Radnički Sremska Mitrovica, Srbija, slobodan igrač), Srđan Vulić (NK GOŠK Gabela, slobodan igrač), Mahir Karić (FK Goražde, slobodan igrač), Šaleta Kordić (FC Akzhayik Uralsk, Kazahstan, slobodan igrač), Ammar Đuderija (FK Goražde, slobodan igrač)

Odlasci: Miodrag Bodiroga (trener), Miljan Govedarica (istek ugovora), Anđelo Guzijan (istek ugovora), Andrej Đurić (FK Zvijezda 09, slobodan igrač), David Čolić (istek ugovora), Filip Arežina (istek ugovora), Miloš Sekulović (FK Zvijezda 09, slobodan igrač), Mićo Vukanović (FK Igman Konjic, slobodan igrač), Rashid Chichba (istek ugovora), Stefan Santrač (istek ugovora), Vladimir Arsić (istek ugovora), Mario Krstovski (završetak posudbe – HŠK Zrinjski), Nikola Prebiračević (slobodan igrač)

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P