PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

24 debitanta u prvom kolu

U prvom kolu nove sezone debitovala su 24 igrača, u tekstu pročitajte koji su igrači ubilježili jubilej prošle sedmice.

Anes Mašić

U prvom kolu Premijer lige BiH 186 igrača je upisalo nastup, a 24 igrača su debitovala u najvišem rangu bh. fudbala. Jedan od debitanata je i napadač Zrinjskog Anes Mašić, koji je u svom prvom premijerligaškom nastupu postigao pogodak.

Napadač Radnika Mahir Karić se također upisao u strijelce u prvom kolu, a utakmica u Tuzli je za njega bila 220. premijerligaška u karijeri. Na istoj utakmici defanzivac Slobode Emir Jusić odigrao je 180. premijerligašku utakmicu, dok je njegov saigrač Adnan Salihović upisao 90. ligaški nastup, sve u dresu Slobode.

Na utakmici Borac – Mladost lijevi bek domaćih Aleksandar Subić odigrao je 110. prvenstvenu utakmicu, a veznjak Vladan Danilović jubilarnu pedesetu utakmicu u PLBiH. Kapiten Banjalučana Stojan Vranješ se upisao u strijelce, a to je bio njegov 30. premijerligaški gol u karijeri.

Na utakmici između Zrinjskog i Olimpika Nemanja Bilbija je odigrao 90. prvenstvenu utakmicu u dresu Zrinjskog, dok je Almir Bekić odigrao 210. utakmicu u PLBiH.

Kapiten Željezničara u utakmici protiv Veleža, Damir Sadiković, odigrao je 120. utakmicu u Premijer ligi BiH, a veznjak Krupe Ajdin Redžić je protiv Sarajeva odigrao 50. utakmicu u PLBiH u dresu Krupe.

I konačno, u posljednjoj utakmici prvog kola odigranoj na Pecari između Širokog Brijega i Tuzla Cityja, Nevres Fejzić je odigrao 150. ligašku utakmicu, Ante Hrkać 90. utakmicu, a Stipe Jurić je postigao 10. gol u Premijer ligi BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P