PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Adnan Zildžović: Želimo da osvojimo maksimalan broj bodova do kraja polusezone

Trener Zvijezde 09 Adnan Zildžović prokomentarisao je za plbih.ba današnju pobjedu protiv Zrinjskog.

Fudbalski klub Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići je danas upisao prvu pobjedu u ovoj sezoni Premijer lige BiH. Svi oni koji prate domaće prvenstvo od početka potvrdiće da je Zvijezda 09 zaslužila puno više bodova na svom kontu, obzirom na igre koje je pružala. Dobru partiju su pružili i u prošlom kolu protiv Mladosti, ali je fantastični Velić odbranio nekoliko odličnih šansi. 

Danas su u susretu 15. kola savladali favorizovani Zrinjski sa 2:0, i opšti je dojam da im se malo “vratilo” za promašene šanse u prošlom kolu. Trener domaćih Adnan Zildžović je za našu stranicu prokomentarisao današnju pobjedu protiv Plemića.

“Zadovoljan sam zato što nas je lopta nagradila. Iako smo mi izgubili u Kaknju mi smo bili ubjedljivo bolji protivnik, jer je golman Velić branio nestvarno i čovjek je dobio poslije, koliko sam čuo, devet godina ocjenu 10 u Premijer ligi. Mi smo znali da će nam se ta vjera i taj ekipni duh prije ili kasnije otvoriti. Mi smo ušli napadački u susret, odigrali toliko koliko nam je na trenutke Zrinjski dozvolio, jer znamo da je Zrinjski ponajbolja ekipa u ligi, ali mi smo potpuno zasluženo danas pobijedili. Ovo je prva stepenica, već se okrećemo analizi Čelika jer nama igra na jedan bod ništa ne znači, i tako će se Zvijezda svugdje postaviti. Tako smo se postavili u Kaknju i tako ćemo se postaviti i u Zenici. Jedva čekam dolazak na Bilino polje jer sam tamo doživio nešto što je rijetko ko doživio, i želim da ta utakmica bude u sportskom duhu, kao što je bilo i danas, pa neka pobijedi bolji”, rekao je na početku razgovora Zildžović.

Zildžović je komentarisao i psihološki momenat svoje ekipe, kao i taktičke promjene koje su urađene u prethodnom periodu.

“Nije tu samo stvar psihološkog momenta, jer smo mi promijenili i neke stvari što se tiče taktike. Svi mi želimo da igramo kao Real Madrid, ali se igra tako na osnovu kvalitete tima. Ovaj tim zaslužuje puno više bodova, u par utakmica je imao nesreću, neke stvari nisu funkcionisale u taktičkom smislu jer smo primali puno golova. Sada je tu puno više taktičke discipline nego što je bilo i stiže rezultat. Kvalitet ovih igrača nikad nije bio sporan i bilo je i vrijeme da Zvijezda konačno pobijedi. Ovo je početak, tri sedmice smo zajedno i ja sam super zadovoljan da smo u tako kratkom roku mi uspjeli da izgledamo kao jedna ozbiljna ekipa, gdje smo kompaktni i gdje ne gubimo raspored”, dodao je trener Zvijezde 09.

Trener Zvijezde 09 je prokomentarisao i svoju prošlosedmičnu izjavu, kada je rekao da njegova ekipa želi da osvoji maksimalan broj bodova do kraja polusezone.

“Ljudi su se prošle sedmice ironično nasmijali na moju ocjenu da želimo svih 15 bodova do kraja. Mi zaista želimo i trudićemo se svaku utakmicu da pobijedimo. Ova jedna pobjeda znači puno ali mi još nismo napravili apsolutno ništa i još uvijek zaostajemo puno za mjestom koje nas ostavlja u ligi. U igri su još 54 boda i ko god misli da nas pobijedi morati će se dobro potruditi, pa možda čak i kakvu pomoć imati”, zaključio je na kraju trener Zvijezde 09 Adnan Zildžović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P