PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Alen Šeranić je ubio i posljednju nadu u nastavak Premijer lige BiH: Ništa prije 1. jula!

Ovom odlukom Alena Šeranića, sezona je praktično okončana već u ovom momentu

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske nedavno je mijenjao mjere zabrane donesene povodom pandemije koronavirusa i tada je kao datum do kojeg su zabranjena sportska takmičenja označen 8. juni, što je dalo domaćoj javnosti nadu da će takmičenje u Premijer ligi BiH ipak biti nastavljeno.

Međutim, za portal mondo.ba danas je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ponovio da sezona u Premijer ligi BiH ne može biti nastavljena prije 1. jula, što je bila i njegova ranija ocjena.

“Mi smo dali javno-zdravstvenu preporuku prije dvadesetak dana prema kojoj ne treba razmišljati o nastavku prije 1. jula. Naš stav je takav i ako govorimo o masovnim okupljanjima, to je opcija o kojoj smo razmišljali. Tražili smo od Ministarstva sporta da se izjasni i da obavi pregovore sa savezima, da li su oni uopšte spremni da završe sezonu, mogu li igrati? Preporuka je bila da to bude poslije 1. jula i ona nije promijenjena”, kazao je Šeranić.

Na konstataciju novinara portala mondo.ba da bi to u praksi značilo da sezona ne može biti nastavljena, Šeranić je istakao da on ne govori sa organizacijskog aspekta.

“Ne ulazim u organizaciju, već govorim isključivo sa aspekta javnog zdravstva. Ministarstvo sporta će dati stav o ostalim stvarima. Nedavno je u Bologni sedam igrača zaraženo, šta uraditi u takvim situacijama? Šta ako krene neko takmičenje i u jeku takmičenja imamo zarazu u nekom klubu. Taj klub onda ide u karantin na sedam ili 14 dana i šta onda? Hoćemo li opet pitati javno zdravstvo šta da radimo? To su vrlo teške odluke”, istakao je ministar na kraju.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P