PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Almedin Ziljkić: Zašto Borac ne bi išao na titulu, je li neko pokazao da je bolji od nas?

U taboru Borca vlada veliki optimizam pred današnji duel sa Tuzla Cityjem

Fudbaleri Borca danas će u jednom od derbi susreta 14. kola Premijer lige BiH ugostiti Tuzla City, doskorašnjeg lidera Premijer lige BiH. Tuzlanski tim je u prošlom kolu razočaravajuće poražen na svom terenu od Radnika, dok je Borac u nizu od tri vezane pobjede, pa u domaćem timu vjeruju da ih to obavezuje na još jedan trijumf.

“U uzlaznoj smo putanji, ali da je neko rekao da ćemo pobjedom preskočiti Tuzla City prije samo mjesec dana, niko mu ne bi vjerovao. Dakle, u fudbalu se stvari brzo mijenjaju i treba koristiti prilike. Mi imamo podršku navijača, publika je u potpunosti uz nas, forma je dobra, igrači žele pobjedu i mi moramo pokušati da dođemo do nje”, kazao je Branislav Krunić, trener banjalučkog tima.

Još više ambicija od njega izrazio je Almedin Ziljkić, krilni igrač Borca koji u posljednje vrijeme igra sve bolje. 

“Atmosfera je pozitivna, u dobroj smo seriji i ekipa je spremna, tako da želimo nastaviti niz i pobijediti Tuzlu. Dižemo formu, zadovoljni smo kako stvari djeluju i zašto ne bismo mogli doći u situaciju i da se borimo za titulu. Ništa nije nemoguće, ja još nisam vidio da su drugi toliko bolji od nas. Da jesu, pokazali bi to”, zaključio je Ziljkić.

Susret između Borca i Tuzla Cityja igra se sa početkom u 16 sati na Gradskom stadionu u Banja Luci. Borac ima 21 bod, Tuzla City 24 boda.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P