PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Amar Osim: Igrati protiv Husrefa je poseban motiv

Trener Željezničara Amar Osim izuzetno poštuje trenera Tuzla Cityja Husrefa Musemića.
Amar Osim

Foto: sport1.ba

Trener Željezničara Amar Osim najavio je sljedeći meč njegove ekipe. Strateg Plavih iskazao je respekt prema sastavu Tuzla Cityja:

“Bilo je i lakših utakmica od ove koja nas očekuje. Igramo protiv ekipe koja definitivno ne pripada onom dijelu tabele gdje se nalazi. Imaju ambicije da se popnu. U prvom proljetnom kolu su pokazali da to nisu deklarativne ambicije, nego da su stvarne. Pojačali su se u zimskom periodu, i to iskusnim igračima. To su pokazali u neugodnoj utakmici, koja je za njih specifična, poprilično lako riješili u svoju korist. Sa nama igraju na terenu takav kakav jeste, koji nije ni izgledao tako loš, kao što smo navikli da zna biti loš. Drugačija će utakmica biti. Tamo su bili favoriti, ovdje nisu”, kazao je Osim te nastavio:

“Imaju svoje adute, mi svoje. Igrali smo poprilično odgovorno protiv Sarajeva, nismo dozvolili puno stvari, nismo ni previše napravili, iako smo bili bliže pobjedi. Ovo će biti drugačija utakmica, objema ekipama trebaju bodovi. Ne bod, nego bodovi. Njima za priključak za Evropu, a nama da i dalje budemo konkurentni da branimo prvo mjesto, pa možda i da se borimo za nešto više. Presudit će nijanse, pretpostavljam. Oni imaju pojedince koji mogu riješiti stvari. Mi smo navikli da igramo zajedno, nismo mnogo mijenjali, a šta će presuditi u jednoj utakmici nikada se ne zna. Svako ima svoje adute”.

Također je naglasio prisustvo bivšeg trenera Sarajeva mna klupi Tuzla Cityja:

“Imamo zadovoljstvo i poseban motiv da igramo protiv Husrefa (Musemić) opet. To je i meni kao treneru i ekipi motiv. To je dobra stvar. Uradit ćemo sve da izađemo iz utakmice sa boljim rezultatom. Ima pravo nastupa Ramović, Milićević i Lendrić se vraćaju, ostali su svi tu. Čekamo papire za dvojicu stranaca, to će biti iduće sedmice i očekujem da se i to riješi. Šabanadžović će priključiti također, trebat će mu par dana da se aklimatizira”.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P