PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Amar Osim: Očekujem da nas protiv Mladosti krene i da damo gol

Uoči današnje utakmice protiv Mladosti, trener Željezničara Amar Osim dao je izjavu za klupsku stranicu.
Amar Osim

Foto: sport1.ba

Uoči današnje utakmice 25. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Mladosti, trener Željezničara Amar Osim dao je izjavu za klupsku stranicu.

Strateg Plavih u uvodu je istakao:

“Očekivanja su naša da probamo zabiti gol, napokon, a da ga ne damo kad je već 0:3 za protivnika. Da nam to da mogućnost da lakše igramo, pošto očigledno imamo problema sa pritiskom koji smo sami sebi stvorili nekom smušenoću u zadnjih par utakmica nekakvim odnosom koji možda nije bio na najvišem nivou ili nekakvim stvarima na koji realno nemamo uticaj. Sve to zajedno je napravilo da imamo to što imamo, da ne igramo definitivno na nivou svojih mogućnosti. U svakoj utakmici imamo problema da se opustimo i kad dođemo u situacija da nešto napravimo – sputani smo. Ko nije igrao fudbal ne zna šta to znači”, kazao je Osim te nastavio:

“Mi se trudimo, radimo. Očekujemo da nas u jednoj od sljedećih utakmica, po mogućnosti već sutra, krene i da damo gol. I dosad smo davali golove, ali nisu nam se priznavali, nažalost. To bi nam omogućilo da igramo mirnije i da predstava bude kao što se od nas očekuje. Mi smo, u principu, bolja ekipa od Mladosti”, konstatovao je trener Željezničara te dodatno opisao sutrašnjeg protivnika:

“Ekipa koja je u totalno drugačijem raspoloženju nego mi i koja igra na nivou svojih mogućnosti. Igra rasterećeno i ostvaruje očekivane rezultate. Ne kiksaju protiv ekipa koje su njihovog ranga, pogotovo kada igraju kući. Čak su i par utakmica “vani” uspjeli iznenaditi, jednom i nas. Opušteni su i nemaju šta izgubiti, sutrašnja utakmica im je bonus u svakom pogledu. Igraju na najboljem terenu u državi, protiv renomiranog i ranjenog protivnika. To je idealna prilika za ekipu Mladosti, a za nas dodatna poteškoća koju ćemo pokušati nadvladati”, zaključio je Amar Osim.

Susret Željezničar – Mladost počinje u 17 sati, uz direktan prenos na platformi Moja TV.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P