PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Amar Osim: Od početka utakmice je mirisalo na gubljenje bodova

Trener Željezničara Amar Osim je poslije utakmice komentarisao poraz svoje ekipe od Širokog, te je najavio duel protiv gradskog rivala Sarajeva.
Amar Osim

Amar Osim foto: FK Željezničar

Željezničar u petom uzastopnom ligaškom duelu protiv Širokog Brijega na svom terenu nije slavio pobjedu. Trener domaćih Amar Osim je nakon utakmice prokomentarisao poraz svoje ekipe.

“Niko nam nije kriv, imali smo sve u svojim rukama, protivnika koji je čitavu utakmicu igrao otvoreno i koji se nije služio nečasnim radnjama da dođe do cilja, te nam je čak omogućio i da ih par puta iskontriramo jer su htjeli da igraju. Šta da kažem, oni su vjerovatno da puta ušli u šesnaesterac i dali dva gola, a mi smo propustili sedam-osam šansi plus penal, ali to je tako. Možda je bolje što nam se ovakva utakmica sad desila, kad ima do kraja još petnaest-šesnaest kola, nego da se desila tamo nekad kad bude skroz napeto i kad bude blizu kraj i kad bude više odlučivalo. Naravno da i ova odlučuje jer su bodovi izgubljeni, ali iskreno, od početka utakmice je tako mirisalo jer smo mi nakon prve tri minute mogli voditi sa 2:0. Nismo, i sve što smo uradili vidjelo se da ćemo teško uraditi. I da nismo primili ovaj gol ja bih isto rekao, jer odigrati 1:1 ili izgubiti 1:2 nama faktički dođe na isto jer nisi pobijedio a morao si pobijediti, ne zato jer smo mi morali jer smo mi nešto aman-zaman već što smo u ovoj utakmici bili bolji i jer smo napravili više šansi. Danas definitivno nismo imali svoj dan kada je u pitanju realizacija, a Široki je bio stoprocentan i samo im mogu čestitati”, rekao je na početku Osim.

Trener Željezničara prokomentarisao je i nadolazeći derbi protiv gradskog rivala, ekipe Sarajeva.

“Mogu se samo nadati da ćemo biti efikasniji, da ćemo situacije kojih će biti, ne ovoliko kao večeras ali da će ih biti, da ćemo ih na bolji način iskoristiti i utakmicu okrenuti na način koji nama odgovara, za razliku od večerašnje. Ostaje nam da radimo, da se odmorimo i da u subotu pokušamo biti raspoloženi, a moraćemo biti raspoloženi ako želimo da napravimo nešto protiv Sarajeva”, zaključio je na kraju Amar Osim.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P