PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Amar Osim: Radnik je bolji od Krupe i Mladosti pa neće biti lako

Osim i njegov tim sa oprezom ulaze u meč sa Radnikom
Amar Osim

Fudbaleri Željezničara danas će na Grbavici ugostiti Radnik u susretu 13. kola Premijer lige BiH, a u najavi ove utakmice govorio je Amar Osim, koji je istakao da njegov tim čeka dosta teška utakmica.

“Radnik je osvojio četiri boda u posljednje dvije utakmice i izašao iz najopasnije zone u kojoj je bio prije dva, tri kola. Radnik definitivno može odigrati rasterećenu utakmicu jer nema realno šta izgubiti i mi smo vidjeli ove godine kako igramo s takvim ekipama. Imamo dodatno otežavajuću okolnost što ćemo imati tri dana bukvalno od kraja utakmice i početka sljedeće za oporavak i pripremu što je jako malo, dok će protivnik imati više dana. Oni su kompletni, nemaju problema, jedino ne znamo šta je s Đurićem koji je bio pozitivan na koronu, ostali su im tu. Sigurno teška utakmica gdje mi ništa nismo dobili s pobjedom protiv Zrinjskog ako ne uspijemo kapitalizirati protiv Radnika, a da će biti lako neće”, kazao je Osim dodavši da nema lakih utakmica:

“Mi to najbolje znamo, ove godine smo to na svojoj kože iskusili. Kako učiniti da se to ne ponovi ne znam, ne možeš nikad garantovati, ali nadam se da će nam ta neugodna i bolna iskustva s Mladosti i Krupom pomoći da drugačije pristupimo utakmici s Radnikom koji je vjerovatno bolji od tih ekipa”.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P