PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Antonio Pavić: Budimo strpljivi i budimo odgovorni

Lijevi bek Željezničara, Antonio Pavić, na Grbavicu je stigao u ljeto 2018. godine, a u proteklom periodu odigrao je 47 utakmica.
Antonio Pavić

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

S Pavićem smo razgovarali o vremenu provedenom u Želji, trenutnoj sezoni i izolaciji.

– Većinu vremenu provodim u stanu sa zaručnicom pa mi je lakše jer nisam sam. Jednom dnevno obavim trening zbog toga što koliko toliko trebamo ostati u kondiciji, rekao je Pavić i istakao da mu najviše nedostaju utakmice i treninzi s igračima.

Pavić je u Želju stigao u junu 2018. godine i odigrao 47 utakmica. Pitali smo ga da li je zadovoljan svojim igrama, je li Željo opravdao njegova očekivanja i koja mu je najdraža utakmica.

– Zadovoljan sam nastupima, ali naravno uvijek treba težiti još boljim igrama. Ugovor mi ističe sada na ljeto i trenutno mi je cilj do kraja ugovora pružiti što bolje partije u Željezničaru pa ćemo nakon toga razmišljati za dalje. Znao sam u kakav odličan klub na ovim prostorima dolazim i samo sam se uvjerio u to u ovih skoro dvije godine. Što se tiče najdraže utakmice, sigurno da je to pobjeda na Grbavici protiv Sarajeva sa 5:2, istakao je Pavić.

Prema posljednjim informacijama koje se prenose u medijima, prvenstva u Evropi će se nastaviti u nekom narednom periodu. Dvadesetpetogodišnji bek smatra da Željo ima za čim žaliti, ali i dalje da može osvojiti titulu.

– Svi čekamo rasplet i informacije kada će se prvenstvo nastaviti i iskreno se nadam da možemo doći do titule jer smo pokazali u dvije utakmice da smo bolja ekipa od trenutne prvoplasirane. Možemo žaliti što smo kiksali na nekim, hajmo reći, manjim utakmicama, rekao je Antonio, a potom poslao poruku navijačima.

– Budimo svi strpljivi, budimo odgovorni još malo dok sve ovo ne prođe, a onda se ako Bog da vidimo na stadionu!

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P