PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Baljić: Najmanje se može pričati o fudbalu; Marinović: Uspjeli smo se vratiti

Treneri oba tima su poslije utakmice iznijeli svoje viđenje meča.

Foto: FK Sarajevo

Trener Tuzla Cityja Elvir Baljić nakon utakmice sa Sarajevom je rekao da nema šta mnogo reći i da se najmanje može pričati o fudbalu.

“Nemam šta reći. Do 40. minute smo stvarno igrali dobro u svim segmentima i taktički smo dobro stajali. Dali smo prvi gol, imali smo prilike da damo i drugi gol, međutim poslije je sve ostalo bilo… nije se moglo pričati o fudbalu. Bilo je samo pitanje kako privesti meč kraju. Sarajevu čestitam na pobjedi, idemo dalje. Slijedi nam težak raspored, svaki meč je težak. Ja bih čestitao svojim momcima, međutim, vjerovatno se do kraja nećemo boriti samo sa fudbalom, nego ćemo morati razmišljati i o nekim drugim stvarima”, rekao je odmah poslije utakmice Elvir Baljić.

Nakon utakmice izjavu je dao i trener Sarajeva Vinko Marinović.

“Primili smo gol iz jedne naše greške, ali uspjeli smo se vratiti relativno brzo. Nakon poravnanja gosti su dobili crveni karton, a potom smo dali i drugi gol i normalno je da smo uspjeli do kraja bez problema privesti utakmicu kraju”, rekao je Marinović te se osvrnuo na kvalitet svojih igrača i dubinu rostera:

“Imamo zaista širok kadar, po dva kvalitetna igrača na skoro svakoj poziciji. Uspjeli smo danas sačuvati neke igrače, Rahmanović ima dva žuta kartona, Ahmetović također, pa smo ih ranije povukli iz igre.”

Za kraj trener Bordo ekipe je najavio susret protiv Borca u Banja Luci.

“Borac se dobro pojačao, ali imamo i mi kvalitet, idemo odmoriti i spremiti se što bolje za tu utakmicu”, najavio je Marinović.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P