PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Bjelica u Banja Luci, Gigović u Mostaru

Odabrana su službena lica za utakmice 12. kola Premijer lige BiH.

Za vikend će se igrati utakmice 12. kola Premijer lige BiH, nakon čega slijedi reprezentativna pauza. U subotu su na programu četiri utakmice, i sve će početi u 15:30.

Utakmicu između Radnika i Slobode će suditi Sabrija Topalović iz Zenice, sa asistentima Mirzom Demirom i Aleksandrom Smiljanićem.

U Zenici će snage odmjeriti Čelik i Široki Brijeg, a ovaj meč suditi će Adis Mulahasanović iz Sarajeva, sa asistentima Moamerom Čauševićem i Emirom Zahiragićem.

Mateo Musa iz Čitluka će dijeliti pravdu na susretu Tuzla City – Zvijezda 09, a asistirati će mu Mateo Musa i Jure Musa.

Derbi prvog dana 12. kola u Mostaru će odigrati Zrinjski i Sarajevo, a meč će suditi Miloš Gigović iz Gradiške. U tom poslu asistirati će mu Radislav Kačavenda i Bojan Maksimović, a delegirane su i dodatne sudije, Danijel Bojo i Aleksandar Njegomirović.

U nedjelju će se odigrati dvije utakmice, a prvi će na teren igrači Mladosti i Veleža, čiji će meč započeti u 15:30. Glavni sudija ove utakmice će biti Admir Šehović iz Sarajeva, sa asistentima Goranom Dujakom i Igorom Radakovićem.

Lider prvenstva Željezničar će utakmicom u Banja Luci protiv Borca zatvoriti ovo kolo. Ova utakmica na rasporedu je u u 17:30, a glavni sudija će biti Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, sa asistentima Davorom Beljom i Amerom Macićem. Dodatni suci iza golova će biti Ermin Sivac i Antoni Bandić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P