PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Bloudek i zvanično napustio Slobodu, Bošnjaković novi trener

Milenko Bošnjaković vratio se na klupu Slobode

FK Sloboda u nastavak sezone kreće sa novim trenerom, a Marijana Bloudeka je na klupi tuzlanskog tima naslijedio Milenko Bošnjaković.

Iako je stari saziv uprave na čelu sa Seadom Kozlićem i Eduardom Brandalikom tek nedavno na klupu Slobode doveo Bloudeka, nova uprava koja je svoj mandat započela u srijedu nije bila zadovoljna ovim angažmanom, pa je sa Bloudekom dogovorila raskid saradnje.

Bošnjaković koji dolazi na njegovo mjesto Slobodu je već vodio u sezoni 2018/2019, kada je smijenjen nakon samo dva kola. Čini se da bi ovaj put njegov angažman mogao biti dugoročniji, jer čitav klub prolazi stabilizaciju i pokušat će dugoročnije napraviti rezultate, tako da će Bošnjaković dobiti mnogo vremena da formira ekipu, ali ona će morati da bude uglavnom bazirana na produktima Slobodinog omladinskog pogona.

Tuzlanski klub je danas napravio konferenciju za medije na kojoj je Milenko Bošnjaković objasnio zašto se vratio u klub.

Razgovarao sam sa ljudima, ljudi kažu da se ja uklapam kao Tuzlak, kao čovjek koji navija za FK Sloboda. Slobodi nudim sljedeće: spavam kod kuće, a ne u hotelu, jedem što mi žena spremi, a ne po restoranima, nudim Slobodi poštenje, karakter, telefon na koji me niko neće zvati, menadžeri i govoriti šta treba da radim. Dogovorili smo za Slobodu i mene prihvatljive uslove. Znam šta sam prihvatio, šta imam u svlačionici, ne bojim se izazova. Samo sve molim za malo strpljenja. Ovo nije ekipa koju sam ja stvarao, ovo je ekipa kojoj će trebati prostora i vremena da se navikne na moj rad”, kazao je Bošnjaković, a prenosi Sport1.ba.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P