PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Bošnjaković: Mi smo došli da igramo lopte

Trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković je prokomentarisao veliku pobjedu nad Širokim Brijegom i ambicije njegove ekipe u nastavku sezone.
Milenko Bošnjaković

Trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom na Pecari.

“Mi smo došli ovdje po bodove. Imali smo plan da u prvom poluvremenu zavučemo tu utakmicu u neizvjesnost, u najgorem slučaju 1:0 za domaćina, a da drugo poluvrijeme krenemo puno jače i agresivnije i puno otvorenije. Nakon naše greške primili smo gol, potom dali gol iz penala na vrijeme i onda smo prešli naš plan B. Mi se danas nismo došli braniti nego da igramo lopte. Došli smo se u sportskom smislu potući sa Širokim. To je grupa momaka u svlačionici koja je fenomenalna. Odnos trener-igrač je fenomenalan, dišemo kao jedna porodica. U četvrtak sam s njima radio kondicioni trening, nisu se osjećali dobro, bili su umorni, predlagao sam im da prekinemo trening, čemu su se oni usprotivili. Ovi momci hoće da rade i evo to je rezultat svega toga. Presretan sam i prezadovoljan današnjom pobjedom. Došli smo s namjerom da ne izgubimo, da uzmemo barem bod, uzeli smo sva tri. Sav ovaj uspjeh je njihov uspjeh i moram reći da mi je što je kolega podnio ostavku, ali moramo svi koji se bavimo sportom znati da igrači igraju, oni pobjeđuju i gube utakmice, a mi treneri smo tu samo servis. Žao mi je Ćorića, divan momak, divan trener, a spletom okolnosti naša današnja pobjeda je kumovala njegovom ostavkom. Ja mu želim puno sreće u nastavku trenerske karijere i nadam se da će brzo naći klub”, rekao je Bošnjaković.

Trener Tuzla Cityja je prokomentarisao ambicije njegove ekipe u nastavku sezone.

“Mi nemamo nikakvih posebnih ambicija, mi želimo igrati lopte. Imali smo plan da se dobro odbranimo pa kad osvojimo loptu da igramo kvalitetno. Mi se igramo lopte, do kad će ovo trajati ne znamo, vjerojatno će jednog dana pući, vjerojatno će i nas neko pobjediti i doći će kraj našoj seriji, ali mi idemo igrati lopte iz kola u kolo. Tu smo gdje jesmo, ali ne sanjamo nikakve Europe, nikakve naslove prvaka, daleko smo od tih ambicija, ali za sad je sve dobro”- zaključio je Milenko Bošnjaković.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P