PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Čelik najavio dolazak Antolovića, hrvatski golman negirao cijelu priču

Zenički Čelik je putem službene stranice objavio da će njegov član u predstojećoj sezoni biti Marijan Antolović. No, to nije istina.

foto: NK Osijek

Još jedno uzbudljivo ljeto je pred zeničkim Čelikom. Nekadašnji gigant domaćeg fudbala polako se oporavlja od decenija lošeg rada, a prvi put u posljednjih nekoliko godina, Čelik je sezonu okončao izvan borbe za opstanak i čak mnogo bliže pozicijama koje vode u evropska takmičenja.

Da u Čeliku misle ozbiljno u narednoj sezoni pokazuje i činjenica da su već počeli sa sklapanjem ekipe, pa je tako golman Bojan Pavlović sa zeničkim timom potpisao trogodišnji ugovor, a na Bilinom polju će naredne godine biti i Tarik Isić, koji je ove sezone nosio dres Radnika.

Ipak, ne može sve do kraja biti ozbiljno. Baš kao što je prošle sezone zvanična stranica Čelika objavila da u redove kluba dolaze Tomislav Barbarić i Nardin Mulahusejnović, a na kraju od tih transfera nije bilo ništa, tako je i ovaj put objavljen dolazak hrvatskog golmana Marijana Antolovića.

On je to jako brzo nakon Čelikove objave negirao, kazavši da određeni kontakti jesu postojali, ali da se ni u kom slučaju ne radi o ozbiljnim pregovorima. Sama logika nalaže da je Čeliku takav transfer nepotreban, jer ni Pavlović ni Antolović nisu golmani koji bi sjedili na klupi i koje se uopšte isplati imati na klupi s obzirom na to da sigurno imaju veoma visoka primanja.

Da li će ovo Čeliku biti posljednji pucanj u prazno u ovom prelaznom roku, ostaje da se vidi.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P