PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Čelik (opet) u problemima

Prvostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza BiH danas je održala sjednicu, a ishod nije nimalo povoljan za Čelik.

foto: NK Čelik

Danas je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje Fudbalskog saveza BiH, na kojoj su donesene odluke o licencama za nastupe klubova u PLBiH i u europskim takmičenjima. Ono što je bilo donekle očekivano danas je dobilo i zvaničnu potvrdu: NK Čelik nije dobio licencu za nastup u Premijer ligi BiH u sezoni 2020/21.

Zenički klub je jedini koji je ostao bez licence za takmičenje u PLBiH u sljedećoj sezoni. Prema informacijama do kojih je došao Kli, Čelik nije ispunio četiri od pet kriterija, te ih čeka izuzetno težak zadatak da na Drugostepenoj komisiji dobiju licencu za sljedeću sezonu, a imaju osam dana da podnesu žalbu na odluku Prvostepene komisije. Naravno, ukoliko se sezona nastavi i Čelik ne izbori opstanak, onda im nedobijanje licence neće predstavljati problem.

Kada su u pitanju licence za nastup u europskim takmičenjima, pored Čelika, Sloboda iz Tuzle i Mladost iz Doboja iz Kaknja nisu dobile licencu. Obzirom na stanje na tabeli, vrlo je izvjesno da se ova dva kluba neće žaliti na ovu odluku. Napominjemo da su odluke Drugostepene, odnosno Apelacione komisije za licenciranje konačne i na njih se klubovi ne mogu žaliti.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P