PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Čelni čovjek NK Čelik Aydin Olgun se obratio novinarima: Ja sam kriv za ovo stanje

Danas je održana konferencija za medije na kojoj se novinarima obratio čelni čovjek NK Čelik Aydin Olgun.

Aydin Olgun

Danas je održana konferencija za medije NK Čelik, na kojoj se predstavnicima medija obratio Aydin Olgun, čelni čovjek Čelika, koji je isplatio zaostala dugovanja iz prošlog perioda, koja su Čeliku bila omča oko vrata i zbog kojih klub nije odigrao utakmicu 15. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara.

Ipak, pred Čelikom je još mnogo problema i dugovanja koja tek trebaju doći na naplatu, pa je Olgun bio suočen sa brojnim pitanjima novinara.

“Vaša brojnost pokazuje koliko je ovo velik klub. Ovakve situacije Čeliku se ne smiju dešavati. Trenutno se klub pretresa od vrha do dna, i nećemo reći da je kriv ovaj ili onaj dok sve ne pretresemo. Ovo će trajati 10 ili 15 dana, nakon čega ćemo informacije podijeliti sa javnosti. Bit će poznato ko je šta uradio i ko je gdje pogriješio”, kazao je Olgun. Objasnio je situaciju oko transfera Vedrana Vrhovca.

“Mi smo Vedrana Vrhovca uzeli kao amatera. Poslije toga, predsjednik Viteza je meni poslao vijest, tražili su 20 hiljada maraka, a prijedlog je bio da napravimo dobrog igrača. To smo platili i za to postoji dokumentacija. Poslije toga, sa potpisom Ismeta Đuguma se pojavio ugovor na 50 hiljada maraka. Tom logikom ispada da sam platio 50 hiljada maraka za amaterskog igrača. Bilo je takvih još nekoliko. Moji potpisi su falsifikovani, ali šta god da su radili, Čelik mora opstati, moramo imati svoj Čelik”, kazao je Olgun.

Istakao je da će se klub restrukturirati.

“Na razne načine, preko sudova ćemo tužiti i tražiti svoja prava. Ja sam kriv za ovo stanje. Kad sam došao ovdje, pravio sam sastanak sa gradonačelnikom Zenice i iduće sedmice ću opet sa njim imati sastanak. Donijet ćemo različite odluke, ovo stanje ne može ostati. Do 1. decembra neka se javi svako kome je Čelik dužan. Poslije prvog decembra, nećemo prihvatati nikakva javljanja. Ko ima pravo na potraživanja, dobit će sve ono što je zaslužio. Ko se javi, a nema pravo, imat će posla sa policijom. Sve će biti organizovano nanovo, kompletna skupština, ali prvo moramo održati sastanak sa gradonačelnikom. Dosta se stvari krilo od mene i stanje koje sam danas zatekao mi je nejasno, mnogo mi stvari nije jasno. Sve pregledam pojedinačno i više i češće ću dolaziti ovamo. Emir je prije 15 godina počeo da radi neke stvari u klubu. On je nekadašnji generalni sekretar Galatasaraya i u njega imam veliko povjerenje. Ovaj nesretni detalj nam je pokazao mnogo toga. Ne želim da loše shvatite činjenicu da ću se sastati sa gradonačelnikom, to će biti razmjena mišljenja. Nakon toga ću donijeti odluku poslije koje će svi biti bolje”, istakao je Olgun.

Objasnio je i kakva je trenutna situacija u klubu.

“Ismar Huskić zna preko kojeg računa posluje. Mi trenutno imamo jedan otvoren bankovni račun. Ja znam da su računi deblokirani, ne znam da su blokirani. Na sastanku sa Ismarom, danas sam saznao da su nam računi blokirani, a bili su deblokirani. Sa ovim problemom nam se otvorilo i dosta dodatnih problema, ali jasno nam je da je neko radio loše stvari. Dva mjeseca zaostajemo sa platama, a sve ostalo je plaćeno. Kontrolisat ćemo sve ono što je urađeno u prošlom periodu. U papirima sve piše i sve ćemo znati, nakon čega ćemo imati jasno stanje. Možda je ovo loša stvar, ali je dobro za nas što ćemo sada ponovo otvoriti oči i sve prekontrolisati”, ističe glavni investitor Čelika.

Pojasnio je i da grad neće preuzimati dodatne obaveze po pitanju Čelika.

“Ja nisam rekao da će se dug prebaciti na grad, možda me neko nije razumio. Ja ću sa njim razgovarati o načinu organizacije kluba. Mi ćemo sve svoje dugove platiti. Ja sam Effea postavio u svoje ime i njemu sam slao novac. On je odgovorno lice i on je upravljao sredstvima i raspoređivao ih. On je na intenzivnoj njezi, puklo mu je slijepo crijevo, ali kad izađe iz bolnice, sjest ćemo i razgovarati o svemu”, kazao je Olgun.

Na kraju je ponovio da je cilj izgraditi akademiju Čelika i da je to za njega najvažnije pitanje.

“Ja sam fudbalski radnik. Da dam sto miliona ovom klubu, ja ne mogu biti njegov vlasnik. Ovaj klub je vlasništvo grada Zenica. Možeš osvojiti titulu ili kupove, ali niko te se neće sjećati za tri ili pet godina. Ali, ako napraviš akademiju, godinama poslije će te svi pamtiti. Moja želja je da napravim akademiju, i čim dobijem dozvolu, počinjem sa radom. Za mene je akademija najvažnije pitanje vezano za Čelik. Predali smo zahtjev za građevinsku dozvolu i platili smo je, te je sve spremno”, istakao je Olgun na kraju.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P