PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Četiri utakmice 23. kola PLBiH će se sigurno igrati pred praznim tribinama

Za sada nije poznato hoće li gledatelji moći prisustvovati velikom sarajevskom derbiju koji je na rasporedu već u 24. kolu Premijer lige BiH.

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba

Danas je usvojena naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u cilju prevencije širenja koronavirusa zbog koje će Željezničar i Sarajevo utakmice 23. kola Premijer lige BiH na domaćem terenu igrati bez publike.

“Shodno promjeni epidemiološke situacije u svijetu, evropskom regionu i Bosni i Hercegovini, kao i procjeni epidemiološkoga rizika, otkazuje se održavanje javnih skupova u Kantonu Sarajevo na kojima se okuplja više od 250 učesnika, u skladu s propisom o javnom okupljanju. U narednom periodu Krizni štab će, shodno procjeni epidemiološkog rizika, izdavati daljnje instrukcije za održavanje javnih skupova u skladu s propisima o javnom okupljanju”, stoji u objašnjenju.

Željezničar u subotu u 23. kolu Premijer lige BiH dočekuje Čelik, dok će Sarajevo dan kasnije ugostiti Zvijezdu 09.

Također, premijer Republike Srpske Radovan Višković saopćio je danas da se zbog koronavirusa zatvaraju sve osnovne i srednje škole u tom bh. entitetu u narednih 21 dan počevši od sutra. Također, sva sportska takmičenja će se održavati bez prisustva publike.

Tako će se i utakmice 23. kola između Borca i Slobode u Banjoj Luci te Radnika i Širokog Brijega u Bijeljini također igrati bez publike.

Za razliku od RS-a, u Kantonu Sarajevo nije jasno naznačeno do kada će trajati zabrana okupljanja s više od 250 učesnika pa je tako upitno hoće li gledatelji moći prisustvovati velikom sarajevskom derbiju koji je na rasporedu već u 24. kolu Premijer lige BiH, odnosno za 10-ak dana.

Izvor: Klix.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P