PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Ćorić: Neriješeno je najrealnije; Osim: Ovo je dobra propaganda za bh. ligu

Široki Brijeg i Željezničar su podijelili bodove u vjerovatno najboljoj utakmici dosadašnjeg dijela prvenstva.
Široki Željezničar

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Široki Brijeg i Željezničar su u vjerovatno najljepšoj utakmici dosadašnjeg dijela prvenstva odigrali neriješeno 3:3. Široki je dobro igrao, imao kontrolu utakmice, ali je onda Osim izmjenama promijenio tok utakmice i uspio stići dva gola zaostatka. Pročitajte kako su utakmicu vidjeli treneri Širokog Brijega i Željezničara.

“Prvo poluvrijeme smo odigrali fantastično, imali smo rezultat 3:1 i pored toga još dvije-tri 100 postotne prilike. U drugom poluvremenu smo bili svjesni sa onim što imamo i sa čime raspolažemo, dok je ekipa Željezničara uvela, po mom mišljenju, njihova dva najbolja igrača, Zeca i Veselinovića, koji su im donijeli prevagu. Na kraju su postigli dva gola i kada se sagleda kompletna utakmica mislim da je neriješeni rezultat i najrealniji. Naravno da ostaje žal što kod rezultata 3:1 nismo dokrajčili protivnika, ali takav je nogomet”, rekao je trener Širokog Brijega Denis Ćorić.

“Obje ekipe imaju za čim da žale. Široki je vodio 3:1, igra kući i kada ne pobijedi ima razloga da žali, a mi imamo osjećaj da smo na kraju imali mogućnost da skroz okrenemo utakmicu. Imam osjećaj da i u prvom poluvremenu, iako su oni vodili zasluženo jer su dali lijepe golove, nisu bili bolji za ta dva gola od nas. Na kraju moramo biti zadovoljni kada izvučemo bod u ovako teškoj situaciji. Imali smo nekakvih prinudnih izmjena, imali smo nesreću da primimo golove kakve inače ne primamo ali na kraju je najvažnije da je bio spektakl i ovo je dobra propaganda za bh. ligu”, zaključio je trener Željezničara Amar Osim.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P