PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Crnogorac: Razočaran sam realizacijom; Žižović: Rastemo iz kola u kolo

Nakon utakmice na konferenciji za novinare obratila su se oba trenera.
Gradimir Crnogorac

Foto: Tuzlanski.ba

Zrinjski je, može se reći očekivano, savladao Slobodu rezultatom 2:0. Povratnik u redove Zrinjskog Nemanja Bilbija ponovo je postigao gol, a novi napadač Miljan Škrbić također se upisao u strijelce. Škrbić je tako postao čak petnaesti strijelac za Zrinjski ove sezone, što pokazuje koliku širinu posjeduje ekipa iz Mostara. Nakon utakmice na konferenciji za novinare obratila su se oba trenera.

“Nakon dobre šanse u uvodnim minutama kada nažalost nismo postigli pogodak, Zrinjski dolazi do terenske inicijative i postiže nam dva gola. Mislim da su u prvom poluvremenu bili dosta bolja ekipa. U drugom poluvremenu mi smo malo suzbili redove i izašli smo na teren da probamo nešto da napravimo, i da se vratimo rezultatski, međutim iako smo dobro igrali ponovo nismo, drugo kolo u nastavku prvenstva, postigli pogodak. Moram reći da sam malo i razočaran realizacijom, ali idemo dalje, imamo važnu utakmicu protiv Čelika na Tušnju i nadam se da ćemo konačno pobijediti. Ima još puno utakmica da se igra i mi još uvijek ne razmišljamo o ispadanju. Mislim da imamo dovoljno snage i dosta kvalitetnih igrača i to jednostavno treba da pokažemo u narednim utakmicama”, rekao je poslije utakmice trener Slobode Gradimir Crnogorac.

“Prevashodno mislim da smo, kao što kaže kolega, u prvom poluvremenu dominirali i da smo došli do, za nas vrlo bitnog gola na vrijeme. Poslije toga smo uspostavili još bolju kontrolu igre i otišli na prednost od dva razlike. U drugom poluvremenu Sloboda nas je malo pritisnula i nije to baš bila jednostavna ni laka utakmica, niti laka pobjeda kao što se čini na kraju. Ekipa raste na osnovu ovakvih utakmica bez primljenog gola, uvezali smo tri pobjede tako da možemo i nadam se da hoćemo još bolje igrati kako vrijeme bude odmicalo. Utakmica je bila fer i korektna i volio bih kada bi se sve utakmice do kraja prvenstva igrale u ambijentu kao što je ovaj u Mostaru. Bilbija je osjetio malu nelagodu i nismo htjeli ništa da rizikujemo, obzirom da je i teren bio dosta težak. Svjesno smo ga izvukli iz igre i nadamo se da nije ništa ozbiljno. Na Škrbiću se vidi pauza, vidi se da se on još igra, ali postigao je gol i možemo mu malo progledati kroz prste. Mora mnogo bolje raditi na nekim stvarima na koje smo mu ukazali u proteklom periodu, ali ima vremena da se uklopi u sistem i dobro će nam doći u narednim utakmicama. Trebamo biti svjesni svog kvaliteta u granicama, i ne trebamo se razmetati. Sigurno da ova ekipa ima još prostora, da se još neki igrači traže, ali da se u ovakvim utakmicama stiče dodatno samopouzdanje”, rekao je trener Zrinjskog Mladen Žižović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P