PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Da li je UEFA pomjerila rok za N/FSBiH?

Neizvjesnost oko nastavka ili prekida sezone u Premijer ligi BIH i dalje traje iako danas ističe rok koji je UEFA dala nacionalnim savezima.
Vico Zeljković

BIH je jedina zemlja u regionu u kojoj se juš uvijek ne zna šta će biti sa prvenstvom, odnosno Premijer ligom BIH.

UEFA je dala rok do 25. maja da se izjasne o tome da li se nacionalna takmičenja prekidaju ili nastavljaju, te u kom formatu, a FSBIH još uvijek nije donio odluku.

Šanse da se prvenstvo nastave su veoma male, gotovo nikakve, uprkos stavu većine klubova da su za nastavak takmičenja.

Zbog mjera koje su na snazi u Republici Srpskoj do 1. jula nije moguće odigravanja utakmica, pa zbog toga nije moguć ni završetak svih 11 preostalih kola PLBIH do 3. avgusta, termina do kada nacionalni savezi moraju da prijave klubove za evropska takmičenja.

Međutim, FSBIH nije još uvijek nije donio ni odluku o prekidu takmičenja, a prema informacijama iz Sarajeva kod UEFA je izdejstvovano prolongiranje roka  za izjašnjavanje za nekoliko dana.

“Vjerovatno je došao u administraciju FSBIH dopis iz UEFA da je taj rok pomjeren, ali ne mogu to konkretno da tvrdim jer nisam vidio papir. Međutim, dobio sam usmeno takvu informaciju da je pomjeren rok. To se odnosi na izjašnjavanje saveza ali suštinski ne mijenja ništa, jer se ne pomjeraju rokovi dokad se trebaju završiti prvenstva“, rekao je Vico Zeljković,  predsjednik FSRS i član IO FSBIH.

Saga oko nastavka ili prekida prvenstva trebala bi biti završena u narednih par dana.

“U naredna dva, tri dana treba bi da bude zakazan izvršni odbor i da se donese konačna odluka”, dodao je on.

Informaciju o navodnom dopisu UEFA i prolongiranju roka za izjašnjavanje FSBIH o sudbini prvenstva i kupa BIH pokušali smo da provjerimo i kod predsjednika FSBIH Elvedina Begića i generalnog sekretara FSBIH, Adnana Džemidžića, međutim, nisu odgovarali na naše pozive.

Izvor: Mondo.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P