PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Demir Peco i dalje igrač Radnika

Komisija za status i transfer Opštinskog fudblaskog saveza Bijeljina odbacila je kao neosnovan zahtjev Demira Pece.

Komisija za status i transfere Opštinskog fudblaskog saveza Bijeljina odbacila je kao neosnovan zahtjev Demira Pece, koji je tražio raskid ugovora sa FK Radnik. Komisija se vodila činjenicama da Peco ima još uvijek važeći ugovor sa Radnikom, do kraja ove sezone, te da je neosnovan njegov zahtjev.

Da podsjetimo, Peco je ovaj zahtjev za raskid, gdje bi napustio Radnik kao slobodan igrač, podnio 13. juna, a zastupao ga je advokat Đuliman Adonis. Razlog zahtjeva je klauzula ugovora koji je Peco potpisao sa bivšim rukovodstvom kluba, tadašnjim predsjednikom Mladenom Krstajićem i direktorom Nebojšom Tomićem, a tom klauzulom predviđeno je da u slučaju da njih dvojica odu iz kluba Peco postane slobodan igrač. Ova klauzula nije važeća, tako da Peco ostaje igrač Radnika još godinu dana.

Podsjetimo da je mladi fudbaler počeo pripreme sa Radnikom, odradio prvi dio a pred sam polazak na Zlatibor saopštio je da ne želi da putuje na pripreme i da traži raskid. Stručni štab je odmah suspendovao Demira Pecu i ta suspenzija je još uvijek važeća.

Iz FK Radnik savjetovali su mladog fudbalera da ova klauzula nema pravno uporište, no Peco, pogrešno nasavjetovan od nekih drugih, bio je uporan a na kraju je nadležni organ presudio u korist FK Radnik.

– Peco je suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Nije prošao pripreme sa ekipom, iako ima važeći ugovor još godinu dana. Neko ga je pogrešno nasavjetovao, da može otići iz kluba kada ode i bivše rukovodstvo. On na osnovu toga ne može otići iz kluba i dobiti raskid ugovora. Kontaktirali smo i pravne službe N/FSBiH i UEFA i dobili odgovor da je ta klauzula nevažeća, odnosno da treće lice ne može biti vlasnik ugovora. On može biti sklopljen samo između igrača i kluba te nije moguće mišljenje bilo koje treće strane. Žao nam je mladog igrača ali prekršio je klupsku disciplinu i moraće da snosi sankcije, rekao je sportski direktor FK Radnik Zoran Sofrenić.

Bez obzira kako se završila ova saga između Demira Pece i Radnika, najveći gubitnik je sam Peco, koji, kako sada stvari stoje, neće igrati do kraja sezone. Naravno, i Radnik je oslabljen neigranjem perspektivnog i talentovanog igrača, ali u klubu su se vodili činjenicom da je još pod ugovorom i da iz kluba ne može otići bez obeštećenja.

Bez obzira što bi Peco sigurno bio od koristi Radniku u ovoj sezoni, klupska disciplina se mora poštovati, a interes FK Radnik je uvijek u prvom planu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P