PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Direktor Zvijezde 09 Jasmin Memišević: Sada je jasno da naš klub nema tretman kao ostali klubovi

Razgovor objavljen na zvaničnoj stranici Zvijezde 09 prenosimo u potpunosti, bez korekcija.

FK Zvijezda 09 je na svojoj zvaničnoj stranici objavio razgovor sa direktorom Jasminom Memiševićem po okončanju sastanka sa predstavnicima N/FSBiH. Razgovor prenosimo u potpunosti, bez korekcija.

Recite nam da li ste zadovoljni rezultatima sastanka koji se održao juče u Sarajevu?

„Apsolutno smo nezadovoljni sastankom koji se juče održao u Sarajevo. Podsjećamo da smo tražili isključivo sastanak sa predsjednikom saveza gosp. Elvedinom Begićem gdje smo imali namjeru tražiti od gosp. Begića da svojim uticajem Zvijezda 09 dobije ravnopravan tretman kao i ostali klubovi.

Iz saveza su nam rekli da nemaju običaj sastajati se pojedinačno sa klubovima, da su nama izašli u susret što su nam dali termin sa nižim nivoima, tretirajući nas kao da smo klub iz druge države, a ne iz najačeg ranga takmičenja. Naglašavamo da to nije tačno je se predsjednik Begić u više navrata sastao sa predsjednicima klubova i gradonačelnicima gradova iz kojih su klubovi.
Ovim potezom još jednom su pokazali da naš klub nema ravnopravan tretman kao i ostali klubovi, kako na terenu tako i van njega – rekao je Memišević te dodao.

U narednom periodu insistiraću od organa kluba da se donese odluka da svaka komunikacija sa nadležnim organima održava isključivo putem medija.

FK Zvijezda 09 nastaviće sa borbom za opstanak u najelitnijem takmičenju BiH gdje ćemo nastaviti da tražimo svoja prava na terenu.

Na kraju, naglašavam da saradnja sa klubovima u Premijer ligi BiH je na vrhunskom nivau i kao takvu, gledaćemo da u narednom periodu institucionalno djelujemo protiv svim anomalija koje se dešavaju“ – zaključio je direktor Zvijezde 09 Jasmin Memišević.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P