PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dudić: Promjena na klupi Borca nama ništa ne znači

Trener Veleža Feđa Dudić je u najavi utakmice protiv Borca prokomentarisao kako promjena trenera neće uticati na pripremu utakmice.

Foto: Jabuka.tv

Borac je dva dana prije utakmice s Veležom u Mostaru dobio novog – starog trenera. To je možda i najvažnija činjenica uoči duela u Vrapčićima, iako, kako kaže trener Veleža Feđa Dudić, u pripremi utakmice to neće nešto pretjerano mijenjati stvari.

Vlado Jagodić u Mostar stiže kao novi šef struke Borca na čijoj je klupi zamjenio Branislava Krunića. Posljednji put je tu gostovao kao trener Jedinstva…

“Ova promjena trenera nama ne predstavlja ništa važno, iako, uvijek te promjene trenera donose neki pozitivni šok”, izjavio je Dudić pa dodao: “Nama je u ovom trenutku jedini pravi problem teren, loše vrijeme. Jer trenirali smo na vještačkoj podlozi, malo smo radili u Bijelom polju, sve kako bi teren ostao u što boljem stanju do same utakmice”, dodao je Dudić.

Analizirao je i ekipu Borca.

“Tu je nekolicina iskusnih igrača, od Vranješa, Kajkuta, Zakarić je tu, ali i ostali mogu biti neugodni… poput Ziljkića. Sve su to kvalitetni igrači, dobri individualci. Posebno moramo biti oprezni kod prekida, defanzivno. Međutim mi smo domaćini, niti jedna ekipa se protiv nas na našem terenu nije naigrala, posebno tu mislim na one iz vrha tabele. Vratio nam se Fajić, Bihorac je na raspolaganju, nedostaje nam Behram, Dario, tako da smo tu negdje u odnosu na prethodne utakmice”, rekao je Dudić.

Gledajući statistiku, u dosadašnjem dijelu sezone nogometaši Veleža postigli su 23 gola, od toga 14 u drugom dijelu. Protivničke mreže su najčešće, po četiri puta, tresli u intervalima od 21. – 30., 31. – 40., 61. – 70., odnosno 81. – 90. minute, a zanimljivo, jedina su ekipa uz Čelik koja još uvijek nije uspjela doći do tzv. ranog gola, do desete minute. Gledajući defanzivnu, najviše problema Velež je imao u periodu od 51. – 60. minute, jer je upravo u tom periodu primio najviše golova, šest. Međutim ono što svakako ohrabruje navijače ovog kluba jeste podatak da u susret protiv Borca Velež ulazi kao ekipa koja je četiri kola bez poraza i bez primljenog gola. Golman Adnan Bobić je u dobroj formi, vidjelo se to recimo na Grbavici, u Bijeljini, Tuzli.

“Kompletna ekipa je u dobroj formi, iz utakmice u utakmicu izgledamo sve bolje. Svi na terenu daju maksimum, ekipa nije doživjela velike promjene u polusezoni i to se osjeti na terenu. Imamo tu sigurnost i vjerujem da na krilima navijača mi možemo nastaviti našu dobru seriju i protiv Borca”, naglasio je Bobić. 

Izvor: Dnevni-list.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P