PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dudić: Remi je najrealniji ishod; Lazarević: Momci su dali sve od sebe

Velež je sinoć protiv Slobode osvojio prvi bod u novoj sezoni u PLBiH.
Sloboda Velež

Foto: fokus.ba

Velež je sinoć na Tušnju protiv Slobode osvojio prvi bod u svojoj povratničkoj sezoni u PLBiH. Sama utakmica nije ponudila mnogo, sa tek po jednom ili dvije stopostotne šanse na obje strane. Svoj debi na klupi Veleža imao je Feđa Dudić, koji je poslije utakmice dao svoj komentar.

“Kada pogledamo utakmicu u globalu, mislim da je najrealniji rezultat. Mi smo bili bolji prvo poluvrijeme, Sloboda drugo, iako je Ćosić za nas imao priliku utakmice, koju je teže promašiti nego pogoditi. Osjeća se strah kod igrača od grešaka, osjeća se strah od poraza, jer ova ekipa zna da igra. Ovaj bod nam je bitan za samopouzdanje za dalje, da imamo sad sedam dana mirnog rada i iz utakmice u utakmicu će ovo sve biti bolje i bolje. Drago mi je da smo konačno prekinuli negativni niz i da smo se upisali u tabelu. Malo ostaje žal za prvim poluvremenom kad smo mogli puno više i kad smo imali dobre situacije, ali na kraju moramo biti zadovoljni, pogotovo kad znamo da smo bili u seriji od tri poraza”, rekao je Dudić.

Dudić je prokomentarisao i voljni momenat svoje ekipe, te žuti karton koji je dobio u prvom poluvremeno. “Ovako treba jedna ekipa da igra svaku utakmicu, danas su izgarali do zadnjeg atoma snage. Što se tiče kartona, zaslužio sam ga. Teško sam podnio promašaj Ćosića, nabio sam flašicu nogom i zasluženo sam dobio karton. Izvinjavam se zbog svoje neprimjerene reakcije”, rekao je na kraju Dudić.

Svoje viđenje utakmice iznio je i trener Slobode Mile Lazarević: “Mi smo napadali, imali smo svoje šanse, Bekrić je u prvom poluvremenu imao stopostotnu šansu, i u nadoknadi drugog iz slobodnog udarca kada je pogodio prečku. I gosti su imali nekoliko situacija iz kojih su mogli postići pogodak. Mislim da smo mi drugo poluvrijeme stihijski napadali jer nemamo klasičnog napadača, a protivnik se povukao i čuvao nulu i na kraju su uspjeli da dođu do boda. Mi smo željeli tri boda i ne možemo biti nezadovoljni jer momci su dali sve od sebe ali nije došao pogodak.”

Lazarević je komentarisao i igrački kadar svog tima. “Mi imamo mnogo problema sa igračkim kadrom jer mi nismo selektirali taj kadar, dosta igrača je došlo prije nas. Biće teško u kontinuitetu odigrati jer nemamo potrebnu širinu, ali se nadamo da ćemo moći opravdati ono što smo na početku i rekli. Mi imamo problem do decembra i najbitnije nam je da ne budemo u borbi za opstanak”, zaključio je na kraju Lazarević.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P